26 / 04 / 2024

ABD için çanlar çalıyor! 38 yılın en düşük seviyesine geriledi

ABD için çanlar çalıyor! 38 yılın en düşük seviyesine geriledi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) stratejik petrol rezervindeki (SPR) ham petrol oranı 450 milyon varille 1984 yılından beridir ilk defa en düşük seviyeye indi.



ABD için çanlar çalıyor! 38 yılın en düşük seviyesine geriledi

ABD Enerji Bakanlığı’nın verilerine göre, ABD'nin stratejik petrol rezervindeki petrol oranı 26 Ağustos 2022 itibarıyla haftalık 3.1 milyon varil azaldı.

ABD’nin stratejik petrol rezervindeki ham petrol oranı 450 milyon varille Aralık 1984'ten bu yana en düşük seviyeye geriledi.

ABD yönetimi, özellikle benzin fiyatlarındaki artışın yükselen enflasyonun önemli bir bölümünü oluşturduğunu savunarak benzin fiyatlarını düşürmeye yönelik çeşitli önlemleri hayata geçirmişti.

ABD Başkanı Joe Biden ise, martta ülkenin stratejik petrol rezervinden 6 ay toplamda 180 milyon varilden fazla petrolün piyasaya sürülmesine yeşil ışık yakmıştı.

Beyaz Saray, temmuz sonunda da ülke genelinde benzin fiyatlarını düşürmeye yardımcı olmak için SPR’den 20 milyon varil daha petrol satacağını açıklamıştı.

“İHRACATLARINIZI ARTTIRMAYIN”

Öte yandan ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm'un ülkedeki petrol rafinerilerine benzin ve dizel gibi yakıtların ihracatını artırmama çağrısında bulunduğu belirtildi.

Granholm'un Valero, ExxonMobil ve Chevron gibi petrol devlerinin de bulunduğu 7 rafineriye 18 Ağustos’ta mesaj göndererek, kasırga mevsimi yaklaşırken rafinerileri yakıt tedarik etmeye çağırdığı ifade edildi.

Haberlerde, rafinerilerde yeterli stokun oluşturulamaması halinde Biden yönetiminin harekete geçebileceği belirtildi.

ABD’NİN NEDEN STRATEJİK PETROL REZERVİ VAR?

40 yıl önce kurulan bu tesislere neden sürekli yenileri ekleniyor? Milyarlarca dolar harcayarak oluşturlan stratejik petrol rezervi deposu neden var? Bu rezervler ne amaçla kuruldu? Yeraltından çıkarılan petrol niye tekrar yeraltına gömülüyor? İşte, bu soruların cevabı…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön