19 / 04 / 2024

ABD, İran'a inşaat sektöründe de yaptırım uygulayacak!

ABD, İran'a inşaat sektöründe de yaptırım uygulayacak!

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'ın inşaat sektörüne dair yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Bakanlık sözcüsü, yaptırım kararının İran Özgürlük ve Silahsızlanma Yasası'na uygun olarak alındığı belirtildi...



ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'ın inşaat sektörünü hedef alan yeni yaptırımların devreye sokulacağını kamuoyuna açıkladı.

Bölge Gündem'de yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu yaptırımların, "doğrudan veya dolaylı olarak İran Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) tarafından kontrol edilen" inşaat sektörü ve Tahran yönetiminin nükleer, askeri veya balistik füze programlarındaki dört "stratejik materyal'i hedeflediği bilgisi yer aldı.

Bakanlık sözcülüğünün yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun söz konusu yaptırım kararını İran Özgürlük ve Silahsızlanma Yasası'na (Iran Freedom and Counter-Proliferation Act) uygun olarak aldığının altı çizildi. Bu karar ile ek olarak "İran'ın sivil nükleer programının korunması, silahlanma risklerinin azaltılması, İran'ın nükleer silahlarının "çıkış zamanlanmasını" kısaltma gücünün kısıtlanması ve yönetimin silahlanma hassasiyeti bulunan bölgelerde yeniden yapılandırmaya gitmesinin engellenmesinin" hedeflendiği belirtildi.


Geri Dön