23 / 04 / 2024

ABD vatandaşlarının Türkiye'deki konut yatırımlarında yüzde 115'lik artış!

ABD vatandaşlarının Türkiye'deki konut yatırımlarında yüzde 115'lik artış!

Yabancıya satış sadece lüks konutun fiyatını artırıyor, yabancılar her 100 konuttan 50’sini kiraya veriyor. Peki yabancıya konut satışında neler bekleniyor? GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Yabancıya konut satışının 2021 yılında 58 bin adet ile rekora ulaşması sektörde beklentilerin yükselmesine neden olurken, iç piyasa satılık ve kiralık ev fiyatlarında meydana gelen yükseliş trendi kamuoyunda kimi zaman yabancıya satıştaki bu yükselişle ilişkilendiriliyor. Bu tür eleştirilerin sektörün dinamiklerinin yeterince bilinmemesinden kaynaklandığına dikkat çeken GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, bu alandaki soruları araştırma verileri aracılığıyla yanıtladı. 

ABD vatandaşlarının Türkiye deki konut yatırımlarında yüzde 115 lik artış!

Yabancıya gayrimenkul satışı, 2021'de bir önceki seneye göre yüzde 43,5 yükselişle 58 bin 576’ya çıkarak rekora ulaşırken, iç piyasada kiralık ve satılık ev fiyatlarında meydana gelen yükselişin sebebi, siyasi arenada zaman zaman yabancıya satıştaki bu artışla beliriliyor. Kamuoyunda bu nedenle önyargılı ve doğru olmayan fikirlerin oluşabildiğine dikkat çeken Gayrimenkul Yurt Dışı Satış Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, bu durumun sektörün dinamiklerine ilişkin yeterince bilgi sahibi olunamamasından kaynaklandığının altını çizdi. Akbal, bu alanda yöneltilen 3 eleştiriyi, marka ve pazar araştırma şirketi AGS Global işbirliğiyle yayınladıkları araştırma verilerinden faydalanarak açıkladı.

Yabancıya konut satışında neler bekleniyor? GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 


Geri Dön