19 / 04 / 2024

ABD'de 16 dev Wall Street firmasına ağır ceza

ABD'de 16 dev Wall Street firmasına ağır ceza

SEC,Barclays, Bank of America, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley ve UBS'in bulunduğu dev 16 finans şirketine elektronik iletişimi sürdüremedikleri ve koruyamadıkları nedeni ile 1,1 milyar dolarlık para cezası kesti.




Görüşü alınan SEC Başkanı Gary Gensler, finans sektörünün güvene bağlı olduğunu, ceza alan firmaların kayıt tutma yükümlülüklerini yerine getirmeyerek bu güveni sarstıklarını belirtti.

Teknolojinin geliştiği sürece ticari konulardaki iletişimlerin yalnızca resmi kanallar üzerinden uygun şekilde yürütülmesinin daha da önemli olduğuna dikkati çeken Gensler, bu iletişimlerin sürdürülmesi ve korunması gerektiğini vurguladı.

Wall Street üzerinde New York Borsası


Ünlü cadde Wall Street, ABD'de, New York'ta, Manhattan'ın güneyinde bulunan ülkenin önde gelen bazı finans kuruluşlarının toplandığı sokaa. Toplam piyasa değerlerine göre dünyanın en büyük iki borsasına NYSE ve NASDAQ, Wall Street üzerinde bulunmakta. 

Wall Street’i gösteren cadde tabelası


Refah dönemlerinde kısa sürede zengin olmanın yolunu simgeler hale geldi. 1929'da ABD menkul kıymetler piyasasının çökmesinden sonra da ekonomiyi altüst edecek kadar güçlenmiş olan vurguncuların kalesi olarak görülmeye başladı.

Elimizdeki euroları bozduralım mı? Avrupa Merkez Bankası açıkladı 

Emekli promosyonunda son dakika! Bankalar peş peşe açıkladı! Ziraat, TEB, Yapı Kredi, Akbank, İŞ Bankası...

4 katlı konuta 15 katlık imar izini!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön