26 / 04 / 2024

ABD'de 16 dev Wall Street firmasına ağır ceza

ABD'de 16 dev Wall Street firmasına ağır ceza

SEC,Barclays, Bank of America, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley ve UBS'in bulunduğu dev 16 finans şirketine elektronik iletişimi sürdüremedikleri ve koruyamadıkları nedeni ile 1,1 milyar dolarlık para cezası kesti.



ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC'in yaptığı açıklamaya göre söz konusu firmaların federal menkul kıymetler yasalarının kayıt tutma hükümlerini ihlal ettiği ve hatalarını kabul ettiği aktarıldı.


Açıklamada vurgulanan nokta ise incelenen tarih aralığı Ocak 2018'den Eylül 2021'e kadar olan süreçte, kurumlarda çalışanların kişisel cihazlarında çetli kanallar üzerinden rutin olarak işleri ilgili konularda iletişim kurduğunun, kurumların bu iletişimlerin çoğunu kuralları ihlal ederek korumadığının tespit edildiği bildirildi.


Aralarında Barclays, Bank of America, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley ve UBS'in bulunduğu 16 finans şirketinin 1,1 milyar dolarlık para cezası ödeyeceği açıklandı.

Diğer taraftan bu şirketlerin bu iletişim sorunlarının çözümü için uyumluluk politikalarında ve prosedürlerinde iyileştirmelere gitmeye başladığı belirtildi. 

ABD de 16 dev Wall Street firmasına ağır ceza

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön