25 / 04 / 2024

ABD'de 2. el konut satışları geçen ay beklenenden fazla düştü!

ABD'de 2. el konut satışları geçen ay beklenenden fazla düştü!

Açıklanan resmi verilere göre, 2. el konut satışları, 2021'de yüzde 8,5'lik artışla 6,1 milyona yükselerek 2006 yılından  bu yana en yüksek yıllık seviyeye ulaşmış oldu.



National Association of Realtors (NAR), Aralık 2021 dönemine ilişkin merakla beklenen 2. el konut satış verilerini resmen duyurdu.

Buna göre, ABD'de 2. el konut satışları, Aralık ayında mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde aylık bazda yüzde 4,6 azaldı ve 6,18 milyona düştü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu dönemde beklentilerin üzerinde düşen 2. el konut satışlarının 6,44 milyon seviyesinde olması bekleniyordu. 2. el konut satışları, geçen sene Kasım'da 6,48 milyon şeklindeydi.

Merakla beklenen rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2021 yılının Aralık ayında bir önceki senenin aynı ayına göre de yüzde 7,1 azalış gösterdi.

ABD de 2. el konut satışları geçen ay beklenenden fazla düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2. el konut satışları geçen senenin genelinde de yüzde 8,5'lik artış göstererek, 6,1 milyona yükselerek, 2006 yılından bu yana en yüksek yıllık seviyeye ulaşmış oldu.

ABD'de ikinci el piyasasında medyan konut fiyatları, geçen ay yıllık bazda yüzde 15,8 artarak 358 bin dolar oldu.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, Aralık'ta satışlardaki gerilemenin zayıf konut talebinden ziyade arz kısıtlarının bir işareti olduğunu söyledi.

Tüm sene içerisinde yapılan satışların 2006 yılından itibaren en yüksek seviyeye ulaştığına değinen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, yüksek konut kredisi oranları sebebiyle gelecek aylarda konut satışlarının biraz yavaşlamasının beklendiğini söyledi.

ABD'de konut başlangıçları 9 ayın en yüksek seviyesinde!


Geri Dön