25 / 04 / 2024

ABD'de bekleyen konut satışları Ocak'ta 5,7 düştü!

ABD'de bekleyen konut satışları Ocak'ta 5,7 düştü!

Merakla beklenen resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları Ocak'ta 5,7 düştü...



National Association of Realtors (NAR), Ocak 2022'ye ilişkin merakla beklenen bekleyen konut satışları endeksini resmen duyurdu.

Açıklanan ve merakla beklenen resmi rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Ocak 2022'de aylık bazda yüzde 5,7 azaldı ve 109,5 değerine gerilemiş oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre bu dönemde piyasa beklentilerinin aksine düşen verinin yüzde 1 şeklinde artması bekliyordu. Ancak resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları, geçen sene Aralık ayında da aylık olarak yüzde 2,3 azalma göstermişti.

ABD de bekleyen konut satışları Ocak ta 5,7 düştü!

Yine resmi olarak açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar, Ocak 2022'de yıllık bazda da yüzde 9,5 düştü.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada görüşleri yer alan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, konut stokunun tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu ve alıcıların ev bulmakta zorlandığını kaydetti. NAR Başekonomisti Lawrence Yun açıklanan resmi rakamlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu konut maliyetleri, konut kredisi oranları ve konut stokuna ilişkin piyasadaki duruma bakıldığında konut talebinde bir gerileme görmenin şaşırtıcı olmayacağını dile getirdi.

Türk zenginlerin ABD'deki konut yatırımları katlandı: İşte ünlü isimlerin o yatırımları...


Geri Dön