26 / 04 / 2024

ABD'de bekleyen konut satışları Şubat'ta 5,4 düştü!

ABD'de bekleyen konut satışları Şubat'ta 5,4 düştü!

Merakla beklenen ve resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında düştü.



National Association of Realtors (NAR), merakla beklenen Şubat 2022'ye ilişkin bekleyen konut satışları endeksi verilerini resmen duyurdu.

Merakla beklenen rakamlara göre, ülkede bekleyen konut satışları endeksi, Şubat 2022'de aylık bazda yüzde 4,1 azalış gösterdi ve resmi olarak açıklanan verilere göre 104,9 değerine geriledi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, söz konusu bu dönemde piyasa beklentilerinin aksine düşen bekleyen konut satış endeksinin yüzde 1 artması bekleniyordu. Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, düşüşünü 4. aya taşıyan bekleyen konut satışları, Ocak 2022'de de aylık bazda yüzde 5,8 azalma göstermişti.

ABD de bekleyen konut satışları Şubat ta 5,4 düştü!

Yine merakla beklenen verilere göre, söz konusu satışlar, Şubat 2022'de yıllık bazda da yüzde 5,4'lük düştü.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada görüşleri yer alan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, söz konusu bekleyen işlemlerin esas olarak satılık konut sayısının düşük olması sebebiyle Şubat 2022'de azaldığını kaydetti.

Yaptığı açıklamada alıcı talebinin yoğun olduğuna değinen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, alıcıların yükselen konut fiyatlarının dışında artan konut kredisi (mortgage) oranlarıyla da karşı karşıya kaldığını dile getirdi.
 

ABD'de kritik veri açıklandı! 53 yıl sonra bir ilk…

ABD'de yeni konut satışları yüzde 6,2 azaldı!

ABD'de kripto paralar nasıl vergilendiriliyor?


Geri Dön