19 / 03 / 2024

ABD'de bekleyen konut satışları Şubat ayında 2,4 arttı!

ABD'de bekleyen konut satışları Şubat ayında 2,4 arttı!

ABD'de, bekleyen konut satışları Şubat ayında aylık yüzde 2,4 artarak beklentileri geride bıraktı



National Association of Realtors (NAR), Şubat 2020'ye ilişkin bekleyen konut satış verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları Şubat ayında aylık yüzde 2,4 artış gösterdi. Verilere yönelik piyasa beklentisi, yüzde 1 azalması yönündeydi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bekleyen konut satışları, Şubat'ta yıllık bazda ise yüzde 9,4 artış gösterdi. Bekleyen konut satışlarındaki yıllık değişim, Mayıs 2015' tarihinden bu yana kaydedilen en yüksek yıllık artış oldu. 

Yapılan sçıklamada görüşleri yer alan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, şubat ayına ilişki bekleyen konut satış verilerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesi konut piyasasının sağlıklı olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Yun, "Önümüzdeki haftalarda gelecek rakamlar konut piyasasının ne kadar zorlandığını gösterecek. Ekonomik teşvik paketinin ekonomik hasarı azaltacağı konusunda iyimserim ve yılın ilerleyen zamanlarında 'V' şekilde sağlam bir toparlanma yaşayabiliriz." değerlendirmesini yaptı.


Geri Dön