29 / 03 / 2024

ABD'de birinci el konut satışları 10 yılın zirvesinde!

ABD'de birinci el konut satışları 10 yılın zirvesinde!

Eylül'de ABD’de birinci el konut satışları yüzde 18,9 artarak son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.  Uzmanlar bu beklenmedik artışta Ağustos'ta yaşanan kasırgaların ve baz etkisinin önemli olduğunu söyledi...



Anadolu Ajansı'nın haberine göre ülkede yeni konut satışları, Eylüld ayında yüzde 18,9 artarak Ekim 2007’den bu yana en yüksek seviyesini kaydetti.

 

ABD’de birinci el konut satışları, Eylül'de yüzde 18,9 artarak son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 

 

ABD Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı raporuna göre, birinci el konut satışları, eylülde önceki aya kıyasla yüzde 18,9 artarak 667 bin oldu.

 

2007 yılı Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesini kaydeden veriye ilişkin beklenti, yüzde 1 azalması yönündeydi. Piyasaları şaşkına çeivren birinci el konut satışları, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17 artış kaydetti. 

 

Veriler aynı zamada, ABD'de yeni konut satışları için medyan fiyatın eylülde önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,5 artarak 319 bin 700 dolara yükseldiğini ortaya koydu.

 

Bu arada, Ağustos ayına ait birinci el konutsatışları 560 binden 561 bine revize edildi. Satışlar, söz konusu dönemde yüzde 3,4 gerilemişti. 

 

Yeni konut satışlarının Eylül ayında beklenmedik şekilde artmasının nedenini uzmanlar, Ağustos'ta yaşanan kasırgaların ve baz etkisinin önemli rol oynadığına işaret ederek, konut satış verilerinin büyük revizyonlara maruz kalabileceğini söyledi. 

 


Geri Dön