25 / 04 / 2024

ABD'de ev fiyatları 2014'te de rekor kırdı!

ABD'de ev fiyatları 2014'te de rekor kırdı!

ABD'de konut fiyatları 3 yıldır yükselişte, buna karşılık satışlar da 2014'ü % 3.1 düşüşle kapattı. Sonuç: Sadece Washington’da 4 bin kişi sokakta...



ABD sokaklarında evsiz sayısı giderek artıyor. Son rakamlara göre sadece başkent Washington’daki evsiz kişi sayısı 4 bine yükseldi. Belediyeler özellikle dondurucu soğuklarda dışarıda kalmak zorunda kalan evsizlere yiyecek ve yatak sağlıyor. Fakat evsizlerin sayısı arttıkça yardım merkezleri de yetişemiyor. Evsizler Derneği'ne göre, bunun en büyük nedeni düşük gelirliler için konut fiyatlarının çok yüksek olması. 


210 bin $'dan başlıyor


Hayes, "Washington ülke genel için iyi bir örnek. Her yerde inşaatlar görmek mümkün. Fakat hiçbiri düşük gelirli bir aile için uygun değil" dedi. ABD'de ikinci el konut satışları 2014'te yüzde 3.1 düştü. Veriler ayrıca ortalama konut fiyatlarının aralıkta bir yıl öncesine kıyasla yüzde 6 arttığını ortaya koydu. ABD’de ikinci el konut fiyatları yükselişini son 34 aydır aralıksız sürdürürken, ortalama dairelerin fiyatları da 210 bin dolara yükseldi. 


Akşam


Geri Dön