25 / 04 / 2024

ABD'de ilk Bitcoin ETF'si işlem görmeye başladı!

ABD'de ilk Bitcoin ETF'si işlem görmeye başladı!

Yaşanan son gelişmelere göre, ABD'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ilk borsa yatırım fonu (ETF) işlem görmeye başladı.



Yaşanan son gelişmelere göre, ABD'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ilk borsa yatırım fonu (ETF), New York Menkul Kıymetler Borsası'nda (NYSE) işlem görüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ProShares'in "BITO" koduyla işlem gören Bitcoin Strateji ETF'si, işlem başlangıçlarında yüzde 3'ün üzerinde yükseldi.

Açıklanan verilere göre, ilk işlem gününde 40,89 dolardan açılan sık sık gündeme gelen Bitcoin Strateji ETF'nin değeri 42,15 dolara çıktı.

ABD de ilk Bitcoin ETF si işlem görmeye başladı!

ProShares tarafından konuyla ilgili açıklamada, söz konusu ETF'nin, yatırımcılara bir aracılık hesabı aracılığıyla Bitcoin getirilerini uygun olarak elde etme fırsatı sunacak.

ProShares tarafından yapılan açıklamada "BITO bir hisse senedi gibi alınıp satılabilir, kripto para borsasında hesap ve kripto cüzdanı ihtiyacını ortadan kaldırır." ifadelerine yer verildi.

Açıklanan verilere göre, Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ilk ETF'nin borsada işlem görmeye başlamasından sonra Bitcoin'in değeri, 63 bin doların üstüne çıktı. 

Bitcoin rekora koşuyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön