19 / 04 / 2024

Halk GYO, İMKB'de işlem görmeye başladı!

 Halk GYO, İMKB'de işlem görmeye başladı!

Yılın ilk halka arzı tamamlandı… İMKB’de düzenlenen törende “ilk işlem günü gongu” çalındı ve Halk GYO, “HLGYO” kodu ile işlem görmeye başladı



Halka arz sürecinde 737 milyon 88 bin 356 TL ile yaklaşık 3 kat talep toplanan Halk GYO’nun 185 milyon 500 bin TL’lik nominal değerli paylarının tamamı halka arz edildi. 


İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda 22 Şubat 2013 Cuma günü Halkbank Genel Müdürü Süleyman ASLAN, Halk GYO Genel Müdürü Kazım ŞİMŞEK, Halk Yatırım Genel Müdürü Murat ÇETİNKAYA ve İMKB Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal YILMAZ’ın katıldıkları gong töreniyle, Halk GYO’nun payları İMKB’de işlem görmeye başladı. Törende konuşan Halkbank Genel Müdürü Süleyman ASLAN “Halkbank’ın bağlı ortaklığı olarak 2010 yılında kurduğumuz Halk GYO’nun halka arz sürecini başarıyla tamamladık, öncelikle emeği geçen herkese ve tüm yatırımcılara teşekkür ederiz. Halk GYO genç bir şirket olmasına rağmen güçlü sermaye yapısı ve portföyüyle yatırımcılara güven telkin etti diye düşünüyoruz. Halkbank güçlü ve köklü bir kuruluş, dolayısıyla yatırımcı portföyü de oldukça güçlü. Buna bağlı olarak Halk GYO halka arzına gelen yaklaşık 3 kat oranındaki talep yatırımcının bize güvenini tescil etti. Halka arzdan elde edeceğimiz gelir ile modern, farklılık yaratan, doğaya ve insana duyarlı, ülke ekonomisine katkısı yüksek olacak projelere imza atmaya ve yatırım yapmaya devam edeceğiz…” dedi. 

Halk GYO 13-14-15 Şubat tarihlerinde %32,5 iskonto ile 1.35 TL fiyat ile talep topladı. Bu süreç içerisinde sermayesinin yüzde 28’ini halka arz eden ve yaklaşık 3 katı talep alan Halk GYO paylarına toplanan talep miktarı, 737 milyon 88 bin 356 TL değere ulaştı. Konsorsiyum liderliğini Halk Yatırım Menkul Değerler’in yürüttüğü Halk GYO halka arzında,  halka arz edilen payın yüzde 71.9’u yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 18.9’u yurtiçi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 9.2’si ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara dağıtıldı. Şirket 22 Şubat Cuma günü itibari ile İMKB’de HLGYO kodu ile işlem görmeye başladı. 


İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin en büyük paydaşı Halk GYO, sektörde ilk 5 GYO şirketi içinde yer almayı hedefliyor…


Halk GYO, halka arz ile birlikte düzenli kira geliri elde ettiği ofis ağırlıklı portföyünü, otel ve konut gibi farklı ve karlı projelerle çeşitlendirerek büyütmeyi planlıyor. Halka arz sonrasında 477 milyon TL olan ödenmiş sermayesi 662,5 milyon TL’ye çıkan Halk GYO, özkaynak büyüklüğünde ilk 5 GYO şirketi içinde yer almayı hedefliyor.


Sabit fiyatla talep toplama yöntemi ile halka arz olan Halk GYO’nun, gayrimenkul portföy büyüklüğü 1.079 milyon TL… Gayrimenkul portföyünün %47’sini arsalar, %39’unu kira geliri olan binalar, %14’ünü projeler oluşturuyor. 


Avrupa’nın önde gelen finans merkezlerinden olması hedeflenen İstanbul Finans Merkezi Projesinin en büyük paydaşı olan Halk GYO, proje dâhilindeki arsası üzerine 46 ve 34 katlı iki kule ve 8 katlı 3 bina inşa etmeyi planlıyor.  Halk GYO,  bu proje ile gayrimenkul portföy büyüklüğünü 3 milyar TL’yi aşan seviyelere ulaştırmayı hedefliyor.


Yeni yatırımlar ile büyümeye devam ediyor…

Ekim 2010’da kurulan Halk GYO’nun kuruluşuna göre gayrimenkul portföy büyüklüğü %119 artarak 2012 yılı sonu itibariyle 1.079 milyon TL’ye ulaştı. Portföyün % 61’i henüz karlılığa yansımamış olan arsa ve projelerden oluşuyor. Yıllık kira geliri 28 milyon TL seviyelerine ulaşan Halk GYO’nun portföyünde 5 arsa (3’ü İstanbul’da) ve 22 bina yer alıyor. Halen devam eden 1 konut ve 1 otel projesine ek olarak Halk GYO, Nisan ayında yeni bir konut projesine daha başlamayı planlıyor. 


İnşası devam eden ve 2014 yılında teslim edilmesi planlanan “Referans Bakırköy” konut projesi,  Halk GYO’nun portföyüne kattığı ilk konut projesi… İstanbul Bakırköy’de son kalan arsalardan birine sahip olan Halk GYO’nun, Kiler Grubu firmalarından Biskon Yapı A.Ş’ye hasılat paylaşımı olarak ihale ettiği projede 256 konut ve 70 adet cadde mağazası yer alacak. 180 milyon TL gelir beklenen projeden Halk GYO garantili olarak en az 90,5 milyon TL gelir elde edecek. 


Dedeman Grubu’na 10 yıllığına kiralanan ve 2014 yılında tamamlanması planlanan Levent Otel Projesi’nden Halk GYO yıllık yaklaşık 4 milyon Euro kira geliri elde edecek. Dedeman Park Levent adıyla hizmet verecek otelin şirket portföyündeki payı %5 büyüklüğünde.


Şirket portfoyündeki diğer bir önemli yatırım ise Eskişehir Odunpazarı’nda yer alan arsa üzerine gerçekleşecek. 120 dairelik konut projesi, konsepti ile Eskişehir için bir ilk olma özelliği taşıyor…


2012 yılının ilk yarısında satın alınan ve Halkbank’a 3 yıllığına kiralanan Halkbank Finans Kule, Halk GYO gayrimenkul portföyünün  %15’ini oluşturuyor. Bu proje ile Halk GYO, gayrimenkul kira gelirlerini % 60 artırarak 28 milyon TL’ye ulaştırdı.


Halk GYO 2012 yılı Eylül ayında portföye dahil edilen Kocaeli Şekerpınar’daki arsasını ise veri merkezi, depo, çağrı merkezi ve eğitim birimlerinin bulunacağı bir kompleks olarak değerlendirerek kiralamayı hedefliyor.  


Türkiye Halk Bankası’nın iştiraki olarak 2010 yılında kurulan Halk GYO, önemli lokasyonlarda yüksek gelir getirmesi beklenen projelere imza atıyor.



Geri Dön