25 / 04 / 2024

Bitcoin rekora koşuyor!

Bitcoin rekora koşuyor!

Bitcoin, kripto para ETF'leriyle ilgili gelişmelerden sonra 63 bin dolara seviyesine kadar çıktı. Bitcoin, Nisan ayında çıktığı 64 bin 895 dolarlık rekor seviyeden bu yana olan en yüksek seviyeyi gördü. 



Kripto para birimi Bitcoin, kripto para ETF'lerinin borsada işlem görmesini sağlayacak düzenleyici kurul onayından sonra zirveye yaklaştı. Bitcoin, bugün 63 bin dolar sınırıda seyretti. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; dünya genelindeki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, ETF'lerin kripto para varlıklarına daha fazla yatırım çekebileceği konusunda yatırımcıları beklentiye girdi.

Bitcoin, Asya'daki işlemlerde yüzde 1.5 yükselişle 62 bin 991 dolara ulaşarak Nisan ayında çıktığı 64 bin 895 dolarlık rekor seviyeden bu yana olan en yüksek seviyeyi gördü. 

Bitcoin rekora koşuyor!

Analistler ne diyor?

Bitcoin, çoğu hazırlık safhasındaki Bitcoin ETF'lerinin, emeklilik fonları ve diğer kurumsal yatırımcılar tarafından yönetilen milyarlarca doların sektöre akışına imkan vereceği beklentileriyle Ekim'de yaklaşık yüzde 40 yükseldi. 

Analistler, ProShares'in EFT'sinin doğrudan Bitcoin yatırımları gerçekleştirmeyeceğini, Chicago vadeli işlemler borsasında işlem yapacağını ve bu sebeple bunun sektöre fon akışı konusunda hemen bir etkisinin olmayabileceğine dikkat çekti. Ancak spekülatörler Bitcoin ETF'lerinin işlem görmeye başlamasının spot fiyatlar için olumlu bir sinyal olduğuyla ilgili beklenti taşımaktaydı.

Bitcoin rekora koşuyor!

Sektör 10 senedir kampanya yürütüyor

ProShares'in Bitcoin vadelilerine endeksli borsa yatırım fonunun bugün New York Borsası'nda (NYSE) işlem görmesi de beklenmekte.

SEC, ProShares Bitcoin Borsa Yatırım Fonu'na geçen hafta onaylamıştı. 40 kadar kripto para borsa yatırım fonu ise henüz onay aşamasında. 

Bitcoin ETF’i meydana getirmek için ilk adım 2013'te atılmıştı. Başvuru, Facebook Inc.’ye kendi fikirlerini çaldığı iddiasıyla açtıkları dava ile tanınan ikiz kardeşler Cameron ve Tyler Winklevoss tarafından gerçekleştirilmişti. SEC, dolandırıcılık ve manipülasyon endişelerinin altını çizerek başvurulara onay vermemişti. 

6,7 trilyon dolar büyüklüğündeki ETF sektörü, yaklaşık 10 senedir Bitcoin ETF başvurularının onaylanması için kampanya yapıyordu.

Kripto paralardaki riskler gündemde!

Bitcoin tarihi zirveye koşuyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön