25 / 04 / 2024

Köylerde düzenli yapılaşma çalışmaları rekora koşuyor!

Köylerde düzenli yapılaşma çalışmaları rekora koşuyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Tarım Reformu uygulama alanlarındaki yerleşim birimlerinde başlattığı köy imar planlama çalışmaları rekora koşuyor. 



Tarım arazilerinin korunması ve köylerde düzenli yapılaşma çalışmalarına devam eden AK Parti hükümeti bu kapsamda, risk altındaki 180 köyde 15 bin 10 adet parsel üretti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Tarım Reformu uygulama alanlarındaki yerleşim birimlerinde; yaşanabilir mekanların oluşturulması, düzensiz yapılaşma ve tarım alanlarındaki yapılaşmanın önlenmesi amacıyla başlattığı köy imar planlama çalışmaları rekora koşuyor. Açıklanan verilere göre 15 bin 10 parselden 7bin 114 adet parsel ihaleyle satıldı, 684 adet parsel hak sahiplerine tahsis edildi ve bin 172 adet parsel Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredildi.

İşgaller önlendi

Akşam'dan Yelda Gökdağ'ın haberine göre, bu çalışmalarla birlikte  köylerde düzenli yapılaşma sağlandı ve uygulanan tarımsal projelerle toplulaştırılan veya dağıtılan tarım arazilerine işgaller de önlendi. Tarım alanlarını korumak ve yapılaşmanın tarıma elverişli olmayan bölgelere kaydırılması sayesinde çarpık yapılaşmanın da son bulması hedefleniyor. 


Geri Dön