19 / 04 / 2024

İzmir ve Antalya'da konut fiyatları rekora koşuyor!

İzmir ve Antalya'da konut fiyatları rekora koşuyor!

Emlakjet, Jetsat hizmetini İzmir ve Antalya'da da hayata geçirdi. Emlakjet tarafından hazırlanan verilere göre; İzmir'de pandemi sürecinde konut talebi 2 kattan fazla artarken, Antalya'da da konut fiyatları rekora koşuyor.



Gayrimenkul sektörüne getirdiği teknolojik yenilikler ile ön plana çıkan Emlakjet, 'acil nakit ihtiyacı olan ve evini satmak isteyen ev sahipleri' için İstanbul ve Ankara’da sunduğu “Jetsat Hızlı Konut Satma Hizmeti” çözümünü gayrimenkul piyasasının önemli kentleri  İzmir  ve Antalya’da da devreye aldı. 

Emlakjet Jetsat hizmeti ile Antalya’daki konutunu satmak isteyen son kullanıcılar, Emlakjet web sitesinde yer alan Jetsat başvuru sayfasına ana sayfadan erişip konut bilgilerini yolladıktan sonra, 48 saat içinde teklifi alabiliyor. Emlakjet tarafından sunulan teklifi onaylamaları halinde kullanıcılar, konut satışını toplam 5 günde yapabiliyor. Yeni bir ev almak ya da yatırımda bulunmak için mevcut mülkünü satıp acil nakit ihtiyacını gidermek isteyen kullanıcılar, İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir ve Antalya’da da Türkiye'deki tek çevrimiçi hızlı konut alım hizmeti Jetsat'tan yararlanabilecek.

İzmir ve Antalya da konut fiyatları rekora koşuyor!

Gayrimenkul sektörünü inovatif çözümlerle canlandırmaya sürdüren Emlakjet’in Jetsat hizmetinden yalnızca bireysel olarak evini satmak isteyen kişiler değil, aynı zamanda Emlakjet’in binlerce emlak danışmanı da portföyleri için teklif isteyebiliyor.

İzmir ve Antalya da konut fiyatları rekora koşuyor!

Antalya’da en çok Muratpaşa’da konut aranıyor

Emlakjet verilerine göre Antalya’da en çok ev aranan ilçe Muratpaşa oldu. Muratpaşayı sırasıyla Alanya, Kepez, Manavgat ve Konyaaltı ilçeleri izliyor.

İzmir ve Antalya da konut fiyatları rekora koşuyor!

Antalya rekor konut fiyatı artışı ile dikkat çekiyor

Jetsat’ın İzmir ve Antalya’da da devreye alınmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, Antalya'nın son yıllarda gayrimenkul piyasasındakini yükselişine dikkat çekerek, “Yabancı yatırımcının ilgisini çeken ve doğal güzellikleriyle her zaman gözde tatil beldeleri arasında yer alan en önemli büyük şehirlerden olan Antalya, TÜİK verilerine göre konut satışlarında 4. sırada yer alıyor. Antalya ayrıca, 2021 yılında diğer iller arasında rekor konut fiyatı artışı ile dikkat çekiyor. Bazı aylarda yıllık yüzde 60’ın üzerinde satılık konut fiyat artışı gözlemlenen Antalya’da Emlakjet.com verilerine göre Ekim 2021’de geçen yıla göre ortalama yüzde 47 fiyat artışı, kiralıkta ise yüzde 94 fiyat artışı görüldü. İzmir ve Antalya şehirleri Türkiye’nin gayrimenkul sektöründe yükselen yıldızları. Bu nedenle Jetsat’ı İstanbul ve  Ankara  gibi Türkiye’nin en büyük şehirlerinin ardından İzmir ve Antalya’da da hizmete sunduk.” diye konuştu. 

Jetsat’ın yeni pek çok şehir ile büyümesini sürdüreceğini dile getiren İdikat, “Fiyatların yükselmeye devam ettiği, finansal teşviğin yüksek olmadığı dönemlerde hızlı nakit ihtiyacı olanlar için Jetsat önemli bir fırsat olacak. Jetsat ile yapılan işlemlerde, iş ortağımız üye ofisler aracılığıyla işlem yaparak üye ofislerimize de kazanç sağlıyoruz. Son kullanıcının acil nakit ihtiyacını çözerek, üye ofislerin işlem hacmini arttırarak gayrimenkul sektöründe önemli bir değer yaratımına öncü oluyoruz.” açıklamasında bulundu. 

İzmir ve Antalya da konut fiyatları rekora koşuyor!

İzmir’de en çok Buca’da konut aranıyor

Emlakjet verilerine göre İzmir’de en çok ev aranan ilçe Buca oldu. Buca'yı sırasıyla; Konak, Karşıyaka, Karabağlar ve Bornova ilçeleri izledi. 

Pandemi döneminde İzmir’de konut talebi 2 kattan fazla artış gösterdi

Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, konuya ilişkin değerlendirmesinde “İzmir, Türkiye’nin en çok konut aranan ilk 3 şehri arasında, konut satışlarında ise İstanbul ve Ankara’dan sonra 3. Sırada yer alıyor. İzmir, gayrimenkul işlem hacmi bakımından Türkiye'nin en önemli şehirleri arasında 3. sırada yer alıyor. Turizm ve sanayi faaliyetlerinin yanı sıra doğayla iç içe coğrafyasıyla yaşam alanı olarak daha sık tercih edilmesiyle İzmir şehrinin nüfusu yıllar içerisinde düzenli olarak artıyor. Pandemi döneminde de yazlık bölgelere talebin artışı ile bölgeye talep aylık ortalamada 2 kattan fazla artış gösterdi. Aynı zamanda bölgede diğer büyük illerde yaşanan fiyat artışı trendi 2021 yılı boyunca devam etti. Emlakjet Ekim 2021 verilerine göre emlak satılık fiyatları yıllık yüzde 39, kiralık fiyatları ise yüzde 100 artış gösterdi.” ifadelerini kullandı. 

İzmir ve Antalya da konut fiyatları rekora koşuyor!

Jetsat ile kolay, hızlı ve güvenilir ev satışı

Jetsat hizmetine emlakjetcom internet sitesi üzerinden erişilebiliyor. Acil şekilde satılması istenen konutun bilgilerinin Jetsat üzerinden girilmesi halinde gayrimenkulün bilgileri Emlakjet ekibine gönderiliyor. Jetsat tarafından istenen bilgilerin sisteme girişinin bitirilmesinin ardından maksimum 48 saatte satış yapmak isteyen gayrimenkulün sahibine teklif yollanıyor. Satış yapmak isteyen konut sahibinin teklifi kabul etmesinden sonra Jetsat ekibi evi ziyaret ediyor, bilgilerin doğruluğunu kontrol ediyor ve bir rapor hazırlıyor. Sonraki süreçte SPK lisanslı bir Gayrimenkul Değerleme Uzmanı tarafından gayrimenkulün satışında herhangi bir engel bulunup bulunmadığının tespit edilmesi ve teklifin satışı yapılacak konut sahibi tarafından uygun görülmesi halinde, satın alma işlemleri Jetsat tarafından bitiriliyor ve ödeme satışı yapan konut sahibinin banka hesabına aynı gün içinde EFT, havale ya da bloke çek yöntemi ile gerçekleştiriliyor. Üstelik bütün işlemler yalnızca 5 iş günü içerisinde yapılıyor. 

Jetsat hizmeti çerçevesinde teklif sunulan konutların; krediye uygun olması ve evin değerinin 150 bin TL ve 1 milyon TL arasında olması gibi kriterler aranıyor. Bu kriterlerin hepsi Emlakjet Jetsat sayfasından görülebiliyor.

Kiralar arttı, ev arayanlar farklı semtlere taşındı!

Emlakjet JetSat hizmeti Antalya'da!


Geri Dön