25 / 04 / 2024

Antalya'da konut fiyatları en çok bu ilçelerde arttı!

Antalya'da konut fiyatları en çok bu ilçelerde arttı!

Turizmin başkenti haline gelen Antalya'da konut fiyatları yüzde 20 artış kaydetti. Konut fiyatlarında metrekare birim fiyatları ortalama 2200 TL'ye ulaştı.



Türkiyede genelindeki konut fiyat artışlarından İstanbul, Ankara, İzmir'den sonra en çok artan il Antalya oldu. Bölgede konut fiyatları Kasım 2018 itibariyle yüzde 20 arttı. Özellikle Antalya'nın ilçelerinden olan Kaş ,Kemer , Konyaaltı , Döşemealtı, Aksu, Serik , İbradı en çok konut fiyat artışının olduğu ilçelerden...

Antalya'da en çok ipotekli satışın olduğu ilçeler Döşemealtı, Serik, Kumluca bölgelerinde oldu. Antalya'da en çok ipotekli satışın olduğu ilçeler yoğunluk haritası ise şu şekilde:

Antalya da konut fiyatları en çok bu ilçelerde arttı!

Antalya'da en çok satışı ise Finike , Kemer , Manavgat , Alanya ve Kemer'de yapıldı. Antalya'da en konut satışının olduğu ilçeler yoğunluk haritası;

Antalya da konut fiyatları en çok bu ilçelerde arttı!

Antalyada en konutun olduğu ve nüfus yığılmasının olduğu ilçeler sırasıyla; Antalya Muratpaşa ilçesinde 269 bin konut, Antalya Kepez ilçesinde 263 bin konut, Antalya Alanya ilçesinde 228 bin konut, Antalya Manavgat ilçesinde 127 bin konut, Antalya Konyaaltı ilçesinde 101 bin konut olmak üzere Antalya nufüs ve konut yoğunluğu olmak üzere ilk 5 ilçesini oluşturdu.


Geri Dön