18 / 04 / 2024

İstanbul'da ev fiyatları en çok Fatih ve Ataşehir'de arttı!

İstanbul'da ev fiyatları en çok Fatih ve Ataşehir'de arttı!

İstanbul'da konut fiyatları artmaya devam ediyor. Özellikle metro projeleri gittiği tüm bölgede fiyatları uçuruyor Türkiye'nin 15 milyonluk nüfusuyla megakenti olan İstanbul'da konut fiyatları en çok Fatih ve Ataşehir'de yükseldi...



İstanbul'da konut fiyatları artmaya devam ediyor. Özellikle metro projeleri gittiği tüm bölgede fiyatları uçuruyor Türkiye'nin 15 milyonluk nüfusuyla megakenti olma özelliğini elinde bulunduran İstanbul, gayrimenkul ve inşaat sektörünün gözbebeği olmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 12.2 milyarlık 2015-2019 bütçesinin kabul edilmesiyle birlikte kente yapılacak dev yatırımlar için de düğmeye basıldı. 


Ataşehir ve Fatih dikkat çekiyor 

Son dönemde yapımına ağırlık verilen metro ve tüm raylı sistem projeleri gittiği tüm bölgelere değer kattı. Son dönemde artan konut fiyatlarına en büyük etkiyi yine ulaşım projeleri sağlıyor. Özellikle Ataşehir ve Fatih'te evi olanların başına adeta talih kuşu kondu. 


Yüzde 36 arttı 

Son bir yılda fiyatların yüzde 36 arttığı Ataşehir ve Fatih, bu alanda adeta bir rekor kırdı. 12 aylık ortalama metrekare fiyatı 3 bin 793 lira olan Ataşehir'de güncel fiyat 4 bin lira, Fatih'te ortalama 2 bin 763 lira olan rakam ise bugün 3 bin 106 liraya çıktı. Son bir yıllık ortalaması 1157 lira olan Silivri'de ise güncel fiyatlar yüzde 36 artarak 1360 lira seviyelerine geldi. 


Şampiyon belli ikinci kim? 

En pahalı ilçelere bakıldığında ise Beşiktaş her zamanki gibi birinci sırada yer almakta. 12 aylık ortalama fiyatın 10 bin 207 olduğu ilçede güncel fiyat ise 10 bin 684 lira. Sarıyer'de ise yıllık ortalama fiyat 7 bin 367 lira iken yüzde 34 artışla fiyatlar 8 bin 28 lira seviyesine geldi. 


Yurthaber


Geri Dön