18 / 04 / 2024

ABD'de kira ücretleri yüzde 11'den fazla yükseldi!

ABD'de kira ücretleri yüzde 11'den fazla yükseldi!

ABD'de Ağustos ve Eylül ayında kira ücretleri geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 11'den fazla arttı.



ABD'de Ağustos-Eylül aylarına yönelik kira verileri üzerinden yapılan analize göre, ülke genelinde kira ücretleri, geçen senenin aynı dönemine oranla ortalama yüzde 11'den fazla arttı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bloomberg haber sitesinin derlediği analiz raporunda, ABD'de kira fiyatlarının son iki ayda geçen senenin Ağustos-Eylül aylarına göre ortalama yüzde 11,5 seviyesinde yükseldiği Florida, Georgia ve Washington gibi eyaletlerde bu rakamın yüzde 25'in üzerine kadar arttığı belirtildi. 

Raporda, kira ücretlerinin normalde senenin bu aylarında düşme eğilimine girmese rağmen 2021'de henüz mevsimsel düşüşe dair bir işarete rastlanmadığı belirtildi. ABD genelinde Ağustos ayındaki kiraların geçen senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında ortalama 200 dolar arttığı tespit edildi. Ülkedeki kira fiyatlarını analiz eden Zumper National Rent tarafından özellikle son 9 ayda yaşanan artış, "şok edici bir büyüme seviyesi" olarak değerlendirildi.

ABD de kira ücretleri yüzde 11 den fazla yükseldi!

Koronavirüsün azalmasıyla New York'ta kiralar hızla yükseldi

Koronavirüs salgınının aşılama çalışmaları ve katı kurallar yardımıyla azalma gösterdiği New York'ta ofis ve eğlence mekanlarının tekrar açılmaya başlamasıyla bazı bölgelerdeki dairelerin kiralarında yüzde 70'e varan artışlar olduğu belirtildi. New York'ta, Ocak ayında ortalama 2 bin 750 dolar olan kira ücretinin Temmuz itibarıyla 3 bin dolara yükseldiği, normalde kiraların düşüş yaşadığı Eylül ayında fiyatların hala yükselişte olduğunun altı çizildi. 

ABD'de Temmuz ayında, kira ücretleri ile beraber müstakil ev fiyatlarının da geçen seneye göre yaklaşık yüzde 20 ile son 30 senenin en büyük yükselme meydana geldiği kaydedildi.

ABD'de bekleyen konut satışları Ağustos'ta yüzde 8,1 arttı!

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi rekor yükselişini sürdürdü!


 


Geri Dön