27 / 04 / 2024

ABD'de kira artış beklentisi yüzde 10,2 oldu!

ABD'de kira artış beklentisi yüzde 10,2 oldu!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de kira artışına ilişkin beklenti neredeyse yatay bir seyir izledi ve yüzde 10,2 oldu...



ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, merakla beklenen mart ayına ait Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçlarını resmen açıkladı.

Resmi olarak açıklanan verilere göre, yaklaşık olarak 1300 hane halkının katılımıyla yapılan söz konusu anketin sonuçlarına göre, gelecek 12 ayı kapsayan kısa vadeli medyan enflasyon beklentisi 0,6 puan artış gösterdi ve yüzde 6,6'ya yükseldi.

Böylece, bir önceki ay 2013 yılından itibaren en yüksek seviyeyi gören kısa vadeli enflasyon beklentisi de rekor tazeledi. Yine açıklanan resmi verilere göre, gelecek 3 senelik süreci kapsayan orta vadeli enflasyon beklentisi de aynı dönemde 0,1 puan azaldı ve yüzde 3,7'ye geriledi.

ABD de kira artış beklentisi yüzde 10,2 oldu!

Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, gıda ve benzin kalemlerinde yaşanan fiyat artışlarının bir yıllık süreçte hızlanması beklenirken benzin ve gıda fiyatlarının yüzde 9,6'şar artması bekleniyor. Yine merakla beklenen verilere göre, aynı dönemde son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artışına ilişkin beklenti de neredeyse yatay bir seyir izledi ve yüzde 10,2 şeklinde oldu. Ülkede sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artışa ilişkin beklenti de yüzde 6'ya çıktı.

ABD Başkanı Biden'dan flaş petrol çıkışı! 6 ay boyunca satışa izin verdi

ABD'de bekleyen konut satışları Şubat'ta 5,4 düştü!

ABD'de kritik veri açıklandı! 53 yıl sonra bir ilk…


Geri Dön