29 / 03 / 2024

ABD Başkanı Biden'dan flaş petrol çıkışı! 6 ay boyunca satışa izin verdi

ABD Başkanı Biden'dan flaş petrol çıkışı! 6 ay boyunca satışa izin verdi

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 109,41 dolardan işlem görüyor. Dün 114,83 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 107,71 dolar seviyesinde tamamladı. Piyasa petrol fiyatlarına kilitlenmişken ABD Başkanı Biden'dan sürpriz bir çıkış geldi.



ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin stratejik rezervlerinde yer alan petrole değinerek, "Bugün, önümüzdeki 6 ay boyunca günde 1 milyon varil petrolün serbest bırakılmasına izin veriyorum" açıklaması yaptı. Rusya'nın Avrupa'ya sattığı petrol ve doğal gazın parasını ruble ile alacağını açıklmasının ardından ABD Başkanı Biden'ın yaptığı çıkış petrol piyasasında brent petrolün fiyatını aşağı çekecek bir hamle olarak değerlendirildi. Biden'ın 6 ay boyunca günde bir milyon varil petrol satışına izin verdiğini açıklaması sonrası 107,06 dolar civarında işlem gören brent petrolün varil fiyatnın aşağı düşerek 100 doların altına gelmesi bekleniyor. Biden'ın ofisinden yapılan açıklamada söz konusu kararla ilgili, "Müttefikler ve ortaklarla istişareden sonra, Başkan, önümüzdeki altı ay boyunca her gün ortalama bir milyon varil daha piyasaya sürerek, tarihin en büyük petrol rezervi salınımını açıklayacak. Bu sürümün ölçeği emsalsizdir. Bu rekor sürüm, yerli üretimin artacağı yıl sonuna kadar köprü görevi görecek tarihi miktarda arz sağlayacaktır" ifadelerine yer verildi.

ABD Başkanı Biden dan flaş petrol çıkışı! 6 ay boyunca satışa izin verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön