19 / 04 / 2024

ABD Başkanı Joe Biden'dan konutta borç erteleme talebi!

ABD Başkanı Joe Biden'dan konutta borç erteleme talebi!

ABD Başkanı Biden yönetimi, konut kredilerinde hacizlerin ve borcunu ödeyemeyen ailelerin tahliye edilmesi süreçlerinin ertelenmesini talep etti.



ABD Başkanı Joe Biden, 17 jet kararnameyle hızla başladığı görev döneminin ilk günlerindeKvoid-19 salgını şartlarının yarattığı ekonomik tahribata yönelik adımlar atıyor. Biden yönetimi, ABD İskan ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı ve diğer federal ajanslardan, Federal İskan Dairesi (HUD) garantili tek aile konut kredilerinin haczedilmesi ve mahkeme kararıyla tahliye edilmesi işlemlerinin ertelenme tarihinin 31 Mart 2021’e kadar uzatılması talebinde bulundu.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; 21 Ocak itibariyle HUD, Kovid-19 salgınının yarattığı finansal yıkım sebebiyle konut kredilerini ödemekte güçlük çeken ailelere destek olacak ilk adımı atmış oldu.

ABD Başkanı Joe Biden dan konutta borç erteleme talebi!

“Başkan Biden söz verdiği gibi Kovid-19’un etkilerine karşı etkili bir mücadele başaltarak ulusun geniş çaplı ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor” diyen HUD Başkan Vekili Janet Golrick, HUD garantili kredi ödemelerinin ertelenmesinin daha kapsamlı bir barınma mücadelesinin ilk adımı olduğuna dikkat çekti. 

Yayımlanan borç erteleme ile birlikte HUD garantili konut kredileri için haciz ve haciz bağlantılı tahliye işlemlerinin önüne geçilirken, müstakil ev kredileri ve ters ipotek kredileri için de bu işlemler yapılamayacak.

ABD Başkanı Joe Biden dan konutta borç erteleme talebi!

HUD, konut kredilerini ödeyebilecek durumda olan ev sahiplerinin ödemelerini sürdürmesi gerektiğinin altını çizerek koronavirüs salgını nedeniyle ödeme zorluğu çeken kişilerin kredi servisi sağlayıcılarıyla görüşmesi gerektiğini dile getirdi. 

ABD Başkanı Joe Biden dan konutta borç erteleme talebi!

ABD'de konut başlangıçları 14 yılın en yüksek seviyesine çıktı!

 


Geri Dön