25 / 04 / 2024

ABD Başkanı Joe Biden'ın enflasyon açıklaması sonrası piyasalar hareketlendi! İşte kripto para piyasasında son durum...

ABD Başkanı Joe Biden'ın enflasyon açıklaması sonrası piyasalar hareketlendi! İşte kripto para piyasasında son durum...

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden kısa bir süre sonra ülkede enflasyonun aşağı yönlü seyir etmeye başlayacağını belirterek, "Önümüzdeki aylarda biraz daha ters rüzgarlarla karşı karşıya kalabiliriz. İşimiz daha bitmedi" ifadelerini kullandı.



ABD başkanı Joe Biden, Temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Ülkede yaşayan bazı vatandaşların enflasyon nedeniyle zor zamanlar yaşadığını belirten Başkan, bir de müjde verdi: "Enflasyonun yatışmaya başlayabileceğine dair bazı işaretler görüyoruz."

Temmuz ayında bazı kalemlerde her ne kadar artış olsa da bazılarının fiyatlarının da aynı oranda düştüğünü söyleyen Biden, enflasyonun Temmuz'da değişim göstermediğini belirtti.

"İŞİMİZ DAHA BİTMEDİ"

Enflasyon artışını Ukrayna-Rusya savaşına ve Asya'da başlayıp tüm dünyaya yayılan Covid-19 salgınına bağlayan ABD Başkanı, tedarik zincirindeki  bozulmalara ve küresel salgına dikkat çekti ve  "Önümüzdeki aylarda biraz daha ters rüzgarlarla karşı karşıya kalabiliriz. İşimiz daha bitmedi" diye konuştu.

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

Hala ekonomik anlamda yapacak çok işlerinin olduğunu anlaran Joe Biden, Enflasyonu Düşürme Yasası'nın bir önce yürürlüğe girmesi gerektiğini savundu. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön