20 / 04 / 2024

Joe Biden'ın vergi planı Bitcoin'i 50 bin doların altına indirdi!

Joe Biden'ın vergi planı Bitcoin'i 50 bin doların altına indirdi!

ABD Başkanı Joe Biden’ın sermaye kazancı vergilerini arttırma hedefinin dijital varlıklara yatırıma olumsuz etkisi olacağı ihtimali, Bitcoin ve diğer kripto paraların değerini düşürdü...



ABD Başkanı Joe Biden’ın sermaye kazancı vergilerini arttırma hedefinin dijital varlıklara yatırıma olumsuz etkisi olacağı ihtimali, Bitcoin ve diğer kripto paraların değerini ciddi şekilde düşürdü.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, kripto paraların değerinde görülen bu düşüş, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin yeni vergilendirme planı çerçevesinde sermaye kazancı vergilerini 1 milyon dolardan daha fazla kazananlar için neredeyse ikiye katlayarak yüzde 39,6’ya ulaşacağı yönünde haberlerden sonra yaşandı.

Dünya çapında en yaygın şekilde kullanılan kripto para Bitcoin’in varlık değeri yüzde 5 oranında gerileyerek Mart'tan itibaren ilk defa 50 bin doların altını gördü ve 48 bin 890 dolar civarlarında seyretti. Ether ve XRP gibi daha küçük ölçekli kripto paralarda da yüzde 7 oranında kayıp görüldü.

Joe Biden ın vergi planı Bitcoin i 50 bin doların altına indirdi!

Rekor düzeylerde olacağı tahmin edilen yeni sermaye kazancı vergileriyle ilgili çıkan bu son haberler, yatırımcıları daha az riskli alanlara yönlendirdi.

Yaşanan bu ani dalgalanma kripto para piyasalarındaki düzenleme açığını da bir defa daha gündeme getirdi.

Her ne kadar Bitcoin’in şimdiki değeri 2021'in başında kaydedilen değerinden yüzde 65 daha çok olsa da, düşüş oranının yüzde 15’e kadar ulaşması bekleniyor. Dün itibariyle rekor düzeyde artarak 2 bin 645 dolara çıkan Ether kripto paranın değeriyse bugün yüzde 10’un üzerinde bir oranda geriledi ve 2 bin 107’ye indi.

Joe Biden ın vergi planı Bitcoin i 50 bin doların altına indirdi!

Diğer bir yandan, bazı uzmanlara göre kripto para piyasasında yaşanan olumsuzluklar geçici nitelikte.

Bugün ABD’de açılış öncesi işlemlerde kripto borsası Coinbase’in hissesi yüzde 4 geriledi ve Nisan'ın başından bu yana en düşük seviyelere inerek 282 dolarda kaldı.

 

Vebitcoin CEO'su İlker Baş gözaltına alındı!

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön