23 / 04 / 2024

IC Holding'in gözü Joe Biden'ın açıkladığı altyapı projelerinde!

IC Holding'in gözü Joe Biden'ın açıkladığı altyapı projelerinde!

52 senelik geçmişi bulunan ve Türkiye'nin önde gelen taahhüt şirketlerinden biri olan IC Holding, gözünü Joe Biden'ın açıkladığı altyapı projelerine çevirdi. Şirketin yönetim kurulu başkanı İbrahim Çeçen, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.



Türkiye'nin en önemli taahhüt şirketlerinden olan IC Holding, son 25 senedir enerji, turizm ve altyapı hizmetleriyle ününü devam ettiriyor.Capital Dergisi'nden Aslı Sözbilir'in haberine göre; Kovid-19 salgınında özellikle turizmde yüzde 80 kayba uğrayan şirket, bu süreçte yeni yatırımları açıkladı ve dikkatini mevcut faaliyetlerine verdi.

Şirketin yönetim kurulu başkanı İbrahim Çeçen, Kovid-19 salgınını holding yapısında meydana gelen eksikleri tamir için bir fırsat şeklinde nitelendiriyor. Bu dönemde çalışmalarını daha içe dönük şekilde yaptıklarına vurgu yapan Çeçen, "Bizde gruplar ayrı ayrı çalışıyordu, bunları holding bünyesi içinde konsolide ettik ve bir çatı altında yönetim planını gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu. 

IC Holding, 52 senelik geçmişi bulunan ve Türkiye'nin önde gelen taahhüt şirketlerinden biri. Fakat şirket 28 sene kadar önce makas değiştirdi ve ana işi olan inşaatın yanı sıra enerji, turizm, havaalanı ve liman işletmeciliği gibi farklı alanlara da girdi. Böylece son 25 senede elde ettiği büyümeyle ön plana çıktı. Bugün faaliyetlerine temelde inşaat, enerji üretimi ve dağıtımı, turizm, sanayi, altyapı alanlarında devam eden IC Holding, Bilkent ve Mersin şehir hastaneleriyle sağlık sektöründe de projeler hayata geçirdi. 

2020 yılının sonu itibarıyla cirosu 17 milyar Türk Lirası civarına ulaşan grubun, gelirlerinin yüzde 25'i ağırlıklı şekilde Rusya, Suudi Arabistan, Ortadoğu ve Orta Asya'daki yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinden sağlanıyor. IC Holding'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı İbrahim Çeçen, gelecek süreçte cirolarındaki yurt dışı payının yeni pazarlarla büyümesini amaçlıyor. Hedefini, “Orta Avrupa hariç Türkiye'nin merkezinden itibaren 300-500 kilometre yarıçapındaki tüm bölgeler" şeklinde açıklayan Çeçen, ABD Başkanı Biden'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu yaklaşık 2,3 trilyon dolarlık altyapı paketinden de ABD'li ortakları aracılığıyla pay almak istediğine dikkat çekiyor. İbrahim Çeçen, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 

IC Holding in gözü Joe Biden ın açıkladığı altyapı projelerinde!

-Bize IC Holding'in güncel yapısından bahseder misiniz? Kaç sektörde yer alıyorsunuz? 

Biz genelde 4 sektörde yoğunlaşmış durumdayız. Birincisi bizim menşeimiz olan inşaat sektöri, Türkiye'de ve yurt dışında büyük mega projeler anlamında alt ve üst yapı inşaatı sektörüne çok aktifiz. İkinci çalıştığımız sektör turizm. Keza aynı şekilde enerji sektöründe 1998'den beri faaliyetlerimiz devam ediyor. Dördüncü çalışma alanımız alt yapı hizmetleri. Yani havaalanı, marina, liman, karayolları, köprü işletmele bölümlerinde yoğunuz.

"GÖZÜMÜZ BIDEN'IN AÇIKLADIĞI ALTYAPI PROJELERİNDE" 

HEDEF PAZARLAR 

Pergelin bir ayağını Türkiye'nin ortasına, diğer ayağ kilometre yarıçapında nereye gelirse oraya koyun. Orta Avrupa hariç hepsi bizim radarımızdadır. Afrika da geşlişmekte olan bir bölge olarak hedef bölgelerimiz içinde. Oralardaki birtakım sıkıntılar çözülürse Afrika'da bazı faaliyetlerde bulunmak isteriz.

İLK NEREDE?

Rusya bizim daha çok alıştığımız bir yer olduğu için orada daha erken başlayabiliriz. Suudi Arabistan'da birtakım problemler vardı, onlar çözülürse orada devam edebiliriz. Keza aynı sekilde Türki Cumhuriyetlerde, Afrika'da hareketlilik bekliyoruz. Amerika'da Başkan Biden trilyon dolarlık altyapı projeleri başlatacak, orada da olabilir. 

AMERİKA FIRSATLARI 

Şu anda New York'da Türkevi inşaatını yapıyoruz, Amerikalı ortağımız da var. Aşağı yukarı New York'un en yüksek binalarından birini inşa ediyoruz. Yani orada zaten ofisimiz, arkadaşlarımız var, oradaki fırsatları onlar takip edecek.

Joe Biden, 2.3 trilyon dolarlık altyapı planını duyurdu!


Geri Dön