26 / 04 / 2024

Joe Biden, 2.3 trilyon dolarlık altyapı planını duyurdu!

Joe Biden, 2.3 trilyon dolarlık altyapı planını duyurdu!

ABD Başkanı Joe Biden ABD’nin altyapısını yenileyecek olan 8 yıllık planını duyurdu. Biden bu planı 'bir kuşakta bir kez olacak yatırım' şeklinde nitelendirdi.



ABD Başkanı Joe Biden ABD’nin altyapısını yenileyecek olan 8 yıllık planını duyurdu. Sputniknews'te yer alan habere göre planı 'bir kuşakta bir kez olacak yatırım' şeklinde nitelendiren Biden planın sadece sorunlara geçici çözüm getirmeyecek ve İkinci Dünya Savaşından bu yana gerçekleşmiş en yüksek iş kapasitesi yaratacak bir yatırım olduğunu belirtti.

“İnanıyorum ki 50 yıl sonra insanlar dönüp baktığında bu anı ABD’nin geleceği kazandığı an olarak görecekler” diye konuşan  ABD Başkanı Joe Biden, gelirin önümüzdeki 15 yıl içerisinde firmalara uygulanan vergilerden sağlanacağını söyledi. Biden firmalara uygulanan vergiyi yüzde 21’den yüzde 28’e yükselteceğini açıkladı. Biden 'sadece bunu yaparak 1 trilyon dolar gelir sağlayacağız' diye konuştu.

Joe Biden, 2.3 trilyon dolarlık altyapı planını duyurdu!

Cumhuriyetçileri de planı desteklemeye davet eden Biden, “Bugünkü bölünmüşlük bizi geleceğe dair doğru şeyleri yapmaktan alı koymamalı” diye konuştu.

Alt yapıya yapılacak yatırımlar sırasında ABD’li firmaların destekleneceğini belirten Biden daha önce 'ABD’den alım yapma' kararını imzaladığını hatırlattı. Biden, “İhtiyacımız olan ürünü Amerikalılardan alacağız” şeklinde konuştu.

Planın yürürlüğe girmesi ile 32 bin kilometre uzunluğun üzerinde olan otoyolların yenileneceğini, 10 binin üzerinde köprünün tamir edileceğini, bu şekilde şehirleri birbirine bağlayan kanalların güvenli duruma getirileceğini dile getirerek, bunun aynı zamanda yüksek miktarda işsizliğe çözüm getireceğini belirtti.

2.3 trilyon dolarlık plandaki ana harcama başlıkları ise şu şekilde:

621 milyar dolar ulaşım, Engelli ve bakıma muhtaçlar için 400 milyar dolar, Üreticiler için 300 milyar dolar, evsizlik sorununun çözümü için 213 milyar dolar, kritik teknolojilerin ar-ge’si için 180 milyar dolar, su sorununun çözümü için 111 milyar dolar, dijital altyapı için 100 milyar dolar, işçi eğitimi için 100 milyar dolar ve eğitim sistemi için 100 milyar dolar.

 

ABD'de konut satışları yüzde 10,6 azaldı!


Geri Dön