27 / 04 / 2024

Vebitcoin CEO'su İlker Baş gözaltına alındı!

Vebitcoin CEO'su İlker Baş gözaltına alındı!

Kripto para işlem platformu olan VeBitcoin'in kendi sitesinden faaliyetlerini durdurduğunu açıklamasının ardından şirketin kurucusu İlker B. de gözaltına alındı.



Kripto para borsası Thodex'in bakım yapılacağı açıklamasının ardından sitesini kapatması ve sahibi Faruk Fatih Özer'in yurt dışına kaçmasıyla birlikte başlayan sürece şimdi de Muğla merkezli VeBitcoincom da katıldı. Sputniknews'te yer alan habere göre, Vebitcoincom faaliyetlerine içine girdiği finansal zor durumdan dolayı son verdiğini açıkladı.

Vebitcoin CEO su İlker Baş gözaltına alındı!

Thodex'in bakıma alındığını açıkladığı geçtiğimiz 20 Nisan tarihinde gece yarısı VeBitcoin'n de bakıma alındığı ve bu süreçten bu yana kapalı olduğu belirtildi. Şirket tarafından yapılan kapanmaya ilişkin yapılan açıklamda şu ifadeler yer aldı:

"Son dönemde kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi. Bu durumun finansal alanda şirket olarak bizi çok zorlu bir sürece sürüklediğini üzülerek belirtmek isteriz. Tüm düzenlemeleri ve hak taleplerinizi gerçekleştirebilmek adına faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Size en yakın sürede bilgilendirme sağlayacağız."

Vebitcoin CEO su İlker Baş gözaltına alındı!

Yaşanan bu olaydan sonra Muğlanın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesinde oturan VeBitcoin'in Ceo'su İlker B., önceki akşam oturduğu villaya 2 kişinin duvardan atlayarak girmek istediğini söyleyerek, 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar yaptı. İhbardan sonra olay yerine jandarma ekipleri geldi. Gözaltına alınan 2 şüpheli jandarmaya verdikleri ifadelerinde, "VeBitcoine para yatırdık. Yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine İlker B. ile konuşmaya geldik. Kendisine zarar vermedik" dedi. Konut dokunulmazlığını ihlal suçundan işlem yapılan şüpheliler işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, işlemlerini durdurduğunu duyuran kripto para platformu VeBitcoin'in Türkiye'deki finansal kuruluşlarda bulunan hesaplarını da bloke etti. Yaşadığı villaya 2 kişinin girmeye çalışmasından sonra eşi ve 2 çocuğu ile birlikte Menteşe ilçe merkezindeki evine taşınan İlker B., dün akşam saatlerinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön