26 / 04 / 2024

Sadri Şener gözaltına alındı: Mühendis Şener, Simge İnşaat'ın sahibi!

Sadri Şener gözaltına alındı: Mühendis Şener, Simge İnşaat'ın sahibi!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da tutuklandığı 'organize suç örgütü kurma' ve 'şike' iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de gözaltına alındı. Sadri Şener, Simge İnşaat'ın sahibi bir inşaat mühendisi...



 

Trabzonspor Kulübü Başkanlığıyla bilinse de Sadri Şener, İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu bir inşaat mühendisi.

21 Ağustos 1951'de Trabzon'da doğan Sadri Şener, 1973 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'ni bitirerek inşaat yüksek mühendisi oldu. 1973-1977 yılları arasında çeşitli müteahhitlik firmalarında görev yaptıktan sonra 1977'den itibaren müteahhitlik ve turizm ile uğraşmaya başladı.

Sadri Şener, 1994'te Trabzonspor Başkanlığı'ndan istifa ettikten sonra görevi 60. Hükümet'te Devlet Bakanı olan bir başka inşaat mühendisi Faruk Nafiz Özak'a devretti.

Sadri Şener, bu dönemde çoğu şirketi iflas etse de sahibi olduğu Simge İnşaat ile Atatürk Havalimanı'nın üçüncü pistinin inşaatını üstlendi. Ancak, 1998 yılında başlanan inşaat, 2001 krizinin çıkması ve inşaata ayrılan ödeneğin kesilmesi nedeniyle bitirilemedi.

Başkan Şener, Orman ve Devlet Bakanlığı yapmış Ahmet Şener'in oğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü yapan Prof. Dr. Sezer Şener Komşuoğlu'nun kardeşi ve TAV Havalimanları Holding CEO'su Mustafa Sani Şener'in ağabeyi...

EN BÜYÜK BORÇ SADRİ ŞENER'İN

2008 yılında; TMSF'ye devredilen bankalara 134 milyon YTL ile en büyük borcun Sadri Şener'e ait olduğu basına yansımıştı. Sadri Şener'in borçlarıyla ilgili haber şöyleydi:

"İflas ettikten sonra Simge İnşaat ve Manastır Turizm'i kuran Şener, devlete olan borçlarını yeniden yapılandırarak ödemeye başladı. Şener'in borç ödemesi sürüyor.

Şener, yeniden dirilmeye çalışırken kardeşi Sani Şener'in şirketi TAV ise Türkiye'nin sayılı şirketlerinden birine dönüştü.

Capital 500 listesine 84. sıradan giren TAV'ın 2006 cirosu 718.849.224 YTL idi."


 


Geri Dön