20 / 04 / 2024

Bitcoin yeniden 50 bin dolar seviyesini geçti!

Bitcoin yeniden 50 bin dolar seviyesini geçti!

Kripto para borsasının en büyük birimi olan Bitcoin önceki gün yüzde 0,49 değer kazanarak 50 bin 188 doları gördü. 



Kripto para birimi Bitcoin önceki sene ocak ayında bu senenin en düşük seviyesine düşerek 27 bin 734 dolardan işlem gördü.

Sputniknews'te yer alan habere göre; elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Şubat ayı başında Bitcoin'e 1,5 milyar dolar yatırım yapacağını açıklaması sonrasında hızla tırmanışa geçen sanal paranın değeri ilk kez Şubat ayı ortasında 50 bin doları geçti. 

Bitcoin yeniden 50 bin dolar seviyesini geçti!

Tesla'nın Mart ayında ödeme biçimi olarak Bitcoin'i kabul edeceğinin açıklaması sonucu sanal paranın değeri 56 bin 426 dolara çıkmıştı. 

Fakat Mayıs ayında sanal para madenciliğinin fazla miktarda fosil yakıt kullanımı ve emisyona sebep olduğunu gerekçe gösteren Tesla'nın bu tür ödemeleri askıya alması kripto paranın büyük bir düşüş yaşamasına neden olmuştu.

Bitcoin 50 bin dolara yaklaştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön