26 / 04 / 2024

abd konut borçları

abd konut borçları

ABD Başkanı Biden yönetimi, konut kredilerinde hacizlerin ve borcunu ödeyemeyen ailelerin tahliye edilmesi süreçlerinin ertelenmesini talep etti.

ABD'de konut borçları 9,78 trilyon oldu!

ABD'de hane halkı borcu, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,2 azaldı, 14,27 trilyon dolara geriledi ve 2014'ten bu yana ilk defa düştü. 

ABD'de konut borçları 2005'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

ABD'de hane halkı borcu 2019 yılının son çeyreğinde yüzde 1,4 artarak 14,15 trilyon dolara yükseldi. Amerikalıların en çok borçlandığı kalem ise konut kredileri oldu. Konut kredilerini öğrenci kredileri, otomobil kredileri ve kredi kartları takip etti.

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan 2020'nin üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre; ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı.

ABD'de yeni konut satışları 2006'dan bu yana en yüksek seviyesinde!

ABD'de yeni konut satışları, Temmuz ayında yüzde 13,9 artışla 901 bine çıktı ve Aralık 2006 tarihinden bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.

Konut kredisi borçları yüzde 10.8 arttı!

Toplam bireysel kredi borçları Haziran 2020’ye göre son üç ayda yüzde 12 oranında artarak 700 milyar lirayı aştı. Bu kapsamda konut kredisi borçları yüzde 10.8 artarak 234.7 milyar lira oldu...

ABD'de ikinci el konut satışları temmuzda rekor tazeledi!

ABD'de ikinci el konut satışları, Temmuz ayında aylık yüzde 24,7 artarak 5,86 milyona yükseldi

ABD'de bekleyen konut satışları yüzde 16,6 arttı!

ABD'de bekleyen konut satışları aylık yüzde 16,6 artarak, beklentinin üzerinde seyretti.

ABD'de yeni konut satışları 13 yılın en yüksek seviyesinde!

ABD'de yeni konut satışları, Haziran ayında aylık yüzde 13,8 artışla 776 bine yükseldi ve Temmuz 2007'den bu yana en yüksek seviyeyi kaydetti.

ABD'de ikinci el konut satışları Haziran ayında rekor seviyede arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 20,7 artarak 4,72 milyona çıktı ve tüm zamanların en yüksek artışını kaydetti.

ABD'de konut satışlarında ılımlı artış!

ABD Merkez Bankası'nın "Bej Kitap" raporunda ticari gayrimenkul faaliyetlerinin düşük seviyelerde kalmasına rağmen konut satışlarında ılımlı bir artış görüldüğü belirtildi.

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta yüzde 44,3 arttı!

ABD'de bekleyen konut satışları, mayıs ayında aylık yüzde 44,3 yükselerek rekor seviyeye ulaştı.

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs ayında rekor seviyede arttı!

ABD'de, bekleyen konut satışları, Mayıs ayında aylık yüzde 44,3 artarak rekor seviyede yükseldi.

ABD'de yeni konut satışları Mayıs ayında beklentiyi aştı!

ABD'de yeni konut satışları, Mayıs ayında  aylık yüzde 16,6 artışla 676 bine çıktı ve piyasa beklentilerinin üzerinde bir artış gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları Mayıs ayında beklenenden fazla düştü!

ABD'de ikinci el konut satışları, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 9,7 azalışla 3,91 milyona geriledi ve piyasa beklentisinin üzerinde bir düşüş gösterdi.

ABD'de bekleyen konut satışları 2001'den bu yana en yüksek düşüşü gösterdi!

ABD'de, bekleyen konut satışları, tüm dünyayı etkisi altına alan koronabirüs salgınının etkisiyle Nisan ayında aylık yüzde 21,8 ve yıllık yüzde 33,8 azalarak rekor seviyede düşüş kaydetti.

abd konut borçları Haberi

abd konut borçları

ABD Başkanı Joe Biden, 17 jet kararnameyle hızla başladığı görev döneminin ilk günlerindeKvoid-19 salgını şartlarının yarattığı ekonomik tahribata yönelik adımlar atıyor. Biden yönetimi, ABD İskan ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı ve diğer federal ajanslardan, Federal İskan Dairesi (HUD) garantili tek aile konut kredilerinin haczedilmesi ve mahkeme kararıyla tahliye edilmesi işlemlerinin ertelenme tarihinin 31 Mart 2021’e kadar uzatılması talebinde bulundu.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; 21 Ocak itibariyle HUD, Kovid-19 salgınının yarattığı finansal yıkım sebebiyle konut kredilerini ödemekte güçlük çeken ailelere destek olacak ilk adımı atmış oldu.

“Başkan Biden söz verdiği gibi Kovid-19’un etkilerine karşı etkili bir mücadele başaltarak ulusun geniş çaplı ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor” diyen HUD Başkan Vekili Janet Golrick, HUD garantili kredi ödemelerinin ertelenmesinin daha kapsamlı bir barınma mücadelesinin ilk...