27 / 04 / 2024

ABD'de bekleyen konut satışları Ağustos'ta rekor seviyeye yükseldi!

ABD'de bekleyen konut satışları Ağustos'ta rekor seviyeye yükseldi!

ABD'de, bekleyen konut satışları, Ağustos ayında aylık yüzde 8,8 artarak rekor seviyeye çıktı



National Association of Realtors (NAR), ağustos ayına ilişkin bekleyen konut satış verilerini yayınladı.

Açıklanan verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Ağustos'ta aylık yüzde 8,8 artarak 132,8 değerine yükseldi. Endeks, bu değerle rekor seviyeye çıktı.

Koronavirüs salgını sebebiyle mart ve nisan aylarında düşüş gösteren, mayıs ayı itibarıyla toparlanan veriye ilişkin piyasa beklentisi, Ağustos ayında yüzde 3,4 artması yönündeydi

Bekleyen konut satışları, Temmuz ayında da aylık yüzde 5,9'luk artış kaydetmişti. 

Ülkede bekleyen konut satışları, Ağustos ayında da yıllık bazda ise yüzde 24,2'lik arttı. Yapılan açıklamada görüşleri yer alan NAR Başekonomisti Lawrence Yun, son derece düşük konut kredisi (mortgage) oranlarının konut satışlarının ağustosta yeniden artmasında etkili olduğunu söyledi.

Fed'in uzun bir süre faiz oranlarını sıfıra yakın tutmayı planlamasının konut satışlarının devam etmesine yardımcı olacağını belirten Yun, konut piyasasının bu kadar hızlı toparlanmasının şaşırttığını dile getirdi.

Yun, bekleyen konut satışlarının salgın öncesi dönemde olduğundan daha iyi performans gösterdiğine değinerek fakat piyasada arz olmadan toparlanmanın sürdürülebilir olmayacağını kaydetti.

ABD'de konut fiyatları Temmuz'da 4,8 arttı!


Geri Dön