19 / 03 / 2024

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ağustos'ta da yükselişine devam etti!

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ağustos'ta da yükselişine devam etti!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ağustos ayında da yükselişine devam etti...



S-P CoreLogic Case-Shiller, merakla beklenen Ağustos 2021'e ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini resmen açıkladı.

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, Ağustos 2021'de geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 19,8 arttı. Açıklanan verilere göre, Temmuz'daki seviyesini koruyan endeks, rekor artışına devam etti.

ABD de ulusal konut fiyat endeksi Ağustos ta da yükselişine devam etti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'nin 20 şehrindeki konut fiyatları ile ilgili endeks de Ağustos 2021'de yıllık bazda yüzde 19,7 oranında artış gösterdi. Yine açıklanan rakamlara göre, piyasa beklentilerinin biraz altında kalan verinin bu dönemde Temmuz 2021'de olduğu gibi yüzde 20 şeklinde artması bekleniyordu.

Açıklanan verilere göre, endeksteki 20 şehir arasında konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler, yüzde 33,3 oran  ile Phoenix, yüzde 26,2 oran ile San Diego ve yüzde 25,9 oran ile Tampa oldu.

Analistler, yaptıkları açıklamada, hızla artan fiyatlara rağmen talebin güçlü kalmayı sürdürmesiyle konut fiyatlarındaki artışın devam ettiğini bildirdi.

 

ABD'de ikinci el konut satışları 8 ayın en yükseğinde!


Geri Dön