20 / 04 / 2024

ABD'de yeni konut satışları Ekim ayında beklentileri karşılayamadı!

ABD'de yeni konut satışları Ekim ayında beklentileri karşılayamadı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre ,ABD'de yeni konut satışları, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 0,4 artışla 742 bine çıkmasına rağmen beklentileri karşılayamadı...



ABD Ticaret Bakanlığı, Ekim 2021'e ilişkin merakla beklenen yeni konut satış istatistiklerini resmen açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Ekim 2021'de bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış gösterdi. Yine açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de mevsim etkilerinden arındırılmış olarak bu dönemde toplamda 745 bin yeni konut satıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, söz konusu artışa karşın piyasa beklentilerini karşılayamayan yeni konut satışlarının 800 bin şeklinde olması bekleniyordu.

ABD de yeni konut satışları Ekim ayında beklentileri karşılayamadı!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Ekim 2021'de geçen senenin aynı ayına göre de yüzde 23,1 azalış gösterdi.

Yine açıklanan verilere göre, Eylül 2021'e ilişkin yeni konut satışları verisi de 800 binden 742 bine revize edildi.

ABD de yeni konut satışları Ekim ayında beklentileri karşılayamadı!

ABD'de Ekim 2021'de satışa çıkan yeni konutların medyan satış fiyatı da geçen seneye göre yüzde 17,5 artış gösterdi ve 407 bin 700 dolara yükseldi.

Analistler konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada Eylül 2021'e ilişkin yeni konut satış verisinin keskin bir biçimde aşağı yönlü revize edildiğini belirtti ve yüksek konut fiyatlarının alıcılar için bir engel olmayı sürdüreceğini kaydetti.

ABD'de 2. el konut satışları Ekim ayında beklentilerin aksine arttı! 

ABD'de konut satışları Kasım'da beklenenin altında kaldı!  


Geri Dön