19 / 04 / 2024

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.



ABD Ticaret Bakanlığı, 2023 yılının nisan ayına ilişkin yeni konut satış istatistiklerini tek tek açıkladı. Açıklanan istatistiklere göre ABD'de yeni konut satışları, mevsim etkilerinden arındırılmış şeklilde Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 4,1 arttı ve 683 bine çıktı. Ayrıca paylaşılan detaylara göre, piyasa beklentilerini aşan yeni konut satışlarının söz konusu bu dönemde 663 bin şeklinde olması öngörülüyordu.

Verilen detaylara göre, 2022 yılının Mart ayından bu yana en yüksek seviyeye çıkan yeni konut satışları, Mart ayında yüzde 4 artarak 656 bin seviyesinde gerçekleşti.

ABD de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

Yine paylaşılan bilgilere göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında bir önceki sebnenin aynı dönemine göre de yüzde 11,8 artış gösterdi.

Aktarılan detaylara göre, ABD'de geçen ay satışa çıkan yeni konutların medyan satış fiyatı da bir önceki seneye göre yaklaşık yüzde 8 düştü ve 420 bin 800 dolara geriledi.


Geri Dön