25 / 04 / 2024

ABD'den 10 bin dolar üstü kripto para transferine rapor şartı!

ABD'den 10 bin dolar üstü kripto para transferine rapor şartı!

ABD'de Hazine Bakanlığı tarafından yeni yayınlanan vergi uygulama tavsiyelerine ilişkin bir raporda, piyasa değeri 2 trilyon doları bulan kripto paraların endişeye neden olduğu vurgulandı. 



ABD Hazine Bakanlığı tarafından kripto para piyasaları için dikkat çeken bir karar alındı. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; ABD Hazine Bakanlığı kripto yatırımcılarının dikkate alması gereken bir karar aldı, 10 bin doları geçen kripto para transferlerinin gelir idaresi alanında faaliyette bulunan İç Gelir Servisi IRS'ye rapor edilmesini şart koydu.

Hazine Bakanlığı tarafından yeni yayınlanan vergi uygulama tavsiyelerine ilişkin bir raporda piyasa değeri 2 trilyon doları bulan kripto paraların endişeye neden olduğu vurgulandı. 

ABD den 10 bin dolar üstü kripto para transferine rapor şartı!

'Yasa dışı faaliyetleri kolaylaştırıyor' vurgusu

Kripto para birimlerinde vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere genel anlamda yasa dışı faaliyetleri kolay hale getirerek önemli bir tespit problemi yarattığının altı çizilen  raporda, işletme gelirinin daha küçük bir kısmını meydana getirmesine rağmen kripto para işlemlerinin gelecek 10 senede öneminin artabileceğine dikkat çekildi. 

Raporda, nakit işlemlerde olduğu gibi işletmelere yollanan ve adil piyasa değeri 10 bin doları aşan kripto varlıkların belirtilmesi tavsiyesine yer verildi 

IRS, 2020'de sanal para birimi işlemlerinin daha görünür olması amacıyla raporlama formu olan Form 1040'a, kripto para birimine ilişkin bir satır dahil edilmişti. 

Joe Biden yönetimi ayrıca bankaları vergi ödeme uyumluluğunun artırılması için destek olunması amacıyla hesap akışlarına ilişkin rapor verme çağrısı yaptı. 

ABD den 10 bin dolar üstü kripto para transferine rapor şartı!

Siber korsanlara 5 milyon dolarlık kripto para ödendi iddiası

Diğer taraftan Amerika'nın en büyük petrol boru hattı Colonial Pipeline'a gerçekleştirilen siber saldırının ardından korsanlara 5 milyon dolar karşılığında kripto para verildiği ileri sürüldü.

Ödemenin kripto paralar ile gerçekleştirildiğini iddia eden kaynaklar, şirket tarafından Doğu Avrupalı ​​bilgisayar korsanlarına yapılan saldırının ardından para transferini yaptığını belirtti.

ABD den 10 bin dolar üstü kripto para transferine rapor şartı!

Kripto paralar nasıl saklanmalı?

Kripto paralar neden değer kaybediyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön