23 / 04 / 2024

Kripto paralar neden değer kaybediyor?

Kripto paralar neden değer kaybediyor?

Kripto para piyasalarında değer kayıpları yaşandı. Çin'in ödemelerde kripto para işlemini yasaklamasıyla düşüşler hızlandı. Peki kripto paralar neden değer kaybediyor?



Bitcoin ilk sırada olmak üzere kripto para birimlerinde yaşanan değer kayıpları piyasalarda tartışmaların yanı sıra sarsıntılar yarattı. BBC'de yer alan habere göre; kripto paralarda meydana gelen değer kayıpları, Çin'in finans ve ödeme hizmeti sunan kuruluşlarda kripto para işlemine yasak getirmesinden sonra hız kazandı. Kararın ardından bir gün içinde Ethereum ve Dogecoin yüzde 20'yi geçen değer kaybına uğradı. 

Kripto paralarda kaydedilen bu gerilemeler, senenin ikinci yarısında karşılaştıkları zirveden keskin bir düşüşü yansıtıyor. Ancak bitcoin hala Eylül'deki seviyesinden yüzde 200 daha değerli.

Bitcoin, özellikle kurumlar ve bankaların dijital para birimi ile ilgili olumlu açıklamaları sonrasında piyasaların gözdesi oldu. Fakat, CNBC'nin haberine göre JPMorgan'ın son raporu, vadeli sözleşmelere göre yatırımcıların Bitcoin'den uzaklaşarak yeniden altın yatırımına yöneldiklerini ortaya çıkarıyor. 

Kripto paralar neden değer kaybediyor?

'Genel bir eğilimin sonucu olabilir'

Kripto paralarda yaşanan düşüş, yatırımcıların spekülatif ticari yatırımlarla aralarına mesafe koyduğunu ispatlayan genel bir eğilimin yanıması olabilir.

Aynı zamanda kripto paralarda yaşanan değer kayıpları, ABD'de ertelenmiş vergilerin ödenmesiyle de aynı dönemde oldu. Bu da yatırımcıların sermaye nedeniyle vergi yükümlülüklerini ödemek amacıyla nakit ihtiyaçlarının arttığını ortaya çıkarıyor. 

Kripto paralar neden değer kaybediyor?

Hükümetlerin hedefi haline geldiler

Bitcoin ve diğer kripto paralar, piyasalar için önemli araçlar oldukça tüm dünyada düzenleyici kurum ve kuruluşların radarına girdi.

Yatırım şirketi Bernstein'dan analist Harshita Rawat, Salı günü yayımladığı piyasa bilgilerinde devletlerin kripto paraları radarlarına almalarının yatırımcıların daha az ticaret yapmasına neden olduğunu, bunun da bir "kripto kışı" daha yaşatabileceğine dikkat çekti. 

Kripto paralar neden değer kaybediyor?

Rawat, gelişmekte olan ülkelerde kripto para birimlerinin, kendi para birimleri ve parasal sistemlerini riske atabilecek bir araç olarak algılayabileceklerini, bu sebeple daha sert tedbirler uygulayabileceğini de dile getirdi.

Salı günü Çin tarafından ödemelere yasak getirilmesi de konunun örneklerinden.

Öte taraftan Musk'ın verdiği desteğiyle yükselen fakat kuruluşu aslında bir şaka olan Dogecoin'in uzun süre parlaması da kripto paraların güvenilirliğinin sarsılmasına neden olan bir gelişme şeklinde tanımlanıyor.

Kripto paralarda değer kaybı!

Kripto para piyasasında düşüş devam edecek mi? 

Kripto paralardaki sert satışların 4 nedeni!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön