27 / 04 / 2024

Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...

 Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...

2021'in ikinci yarısında yakaladığı artış trendi ile Kasım'da 69 bin dolar düzeyine ulaşarak rekor kıran Bitcoin, Aralık'ta tarihi zirvesinden yüzde 20'in üzerinde uzaklaşarak teknik olarak ayı piyasasına giriş yaptı. Peki Bitcoin ve kripto paralar neden değer kaybediyor?



2021'in ikinci yarısında yakaladığı artış trendi ile Kasım'da 69 bin dolar düzeyine ulaşarak rekor kıran Bitcoin, Aralık'ta tarihi zirvesinden yüzde 20'in üzerinde uzaklaşarak teknik olarak ayı piyasasına giriş yaptı. Sabah Gazetesi'nden Mete Dirice'nin haberine göre; son gerçekleşen düşüşle birlikte Bitcoin, 34 bin dolar bandına inerek yaklaşık yüzde 50'yi aşan değer kaybı yaşadı. Kripto para piyasasında kredili ve kaldıraçlı işlemlerden uzak durulması gerektiğine dikkat çekilirken, sosyal medyada bulunan sahte hesaplardan 'Tavsiye' adı altında dolandırıcılıklara dikkat edilmesi gerekildiği de yineleniyor.

BİTCOİN VE KRİPTO PARALAR İÇİN DÜŞÜŞ HIZ KESMİYOR

Dünya merkez bankalarının öncüsü ABD Merkez Bankası Fed tutanaklarının yayımlanmasınndan sonra 42 bin 500 dolar düzeyine kadar gerileyen Bitcoin, zaman zaman toparlanma emareleri gösterse de artışlar sınırlı oldu. Perşembe akşam saatlerinde 43 bin 500 dolar seviyesinde seyreden Bitcoin, özellikle Cuma gününe girilmesiyle sert düşüş kaydederek yüzde 12'nin üzerinde değer kaybı yaşadı ve 38 bin dolara kadar düştü. 

 Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...

"BİTCOİN VE KRİPTO PARA PİYASASI SPEKÜLATİF HABER AKIŞINA AŞIRI DUYARLI"

Bitcoin'de Kasım'da 69 bin dolar ile tarihi zirve seviyesinin yenilenmesinden sonra, sosyal medya platformlarında '100 bin dolar olacak, 200 bin dolar olacak' gibi pek çok spekülatif haber ve paylaşımlar ön plana çıktı. Uzmanlar, bu tür paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğine ve büyük zararlar oluşabileceği yönünde açıklamalar yaparak, kredili ve kaldıraçlı işlemlerden uzak durulması gerektiğine dikakt çekmişti.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön