19 / 04 / 2024

Kripto paralarda değer kaybı!

Kripto paralarda değer kaybı!

Kripto borsalarında dalgalanmalar devam ediyor. Bitcoin'de 25 Ocak 2021'den beri en düşük değer kaydedildi. Peki borsalarda son durum ne? İşte ayrıntılar...



Kripto borsalarında dalgalanmalar devam ediyor. Bitcoin kripto para borsasında bir gün içinde meydana gelen değer kaybı yüzde 20'yi geçti, fiyatı Ocak 2021'den bugüne en düşük seviye olarak belirtilen 30 bin seviyesine kadar düştü. Dünya'da yer alan habere göre; Nisan ayında 65 bin seviyelerine kadar çıkan Bitcoin, bu değerlerden tekrar 38 bin dolar seviyesine geldi.

Bitcoin borsasında bu veriler 25 Ocak 2021'den beri ilk kez kaydedildi. Bitcoin, yüzde 29.8 değer kaybetti ve 30 bin 858 dolara düştü. 

Bitcoin, 14 Nisan tarihinde 64 bin 900 doları görmüş ve en yüksek seviyede olmuştu. Bu rekor verinin ardından Bitcoin'in değeri 2.1 kat geriledi.

Diğer bir kripto para borsası olan Ethereum'da da düşüş yaşandı. Ethereum'un değeri yüzde 28 oranında geriledi. Ethereum'un fiyatı 1,850 dolarlara kadar azaldı. Daha sonra Ethereum'da da 2,800 dolar seviyelerini bulan bir değerlenme kaydedildi. 

Meydana gelen bu değer kayıplarının ardından Bitcoin ve Ethereum'da 2020 Mart'tan bu yana en büyük günlük gerileme kaydedildi. 

Kripto paralarda değer kaybı!

Kayıp 1 trilyon dolara yaklaştı

Litecoin kripto para borsası da bir günde yüzde 30'u geçen değer kaybına uğradı, Dogecoin'de ise yüzde 25'in aşan düşüş kaydedildi.

Bitcoin borsasında yaşanan değer kaybı son 7 günde yüzde 34'e, Ethereum'da olan kayıp ise yüzde 41'e ulaştı. Kripto para piyasasındaki kayıp son gerileme sonrasında 1 trilyon dolar seviyesine yakınlaştı. 

Kripto paralarda değer kaybı!

Binance yeniden para çekme işlemlerini başlattı

Diğer taraftan, piyasadaki yoğunluk sebebiyle Ethereum ve ETC20'de para çekimlerine ara veren kripto para borsası Binance, bu işlemlerin yeniden başladığını açıkladı. 

Kripto paralarda değer kaybı!

Çin, kripto para işlemlerine yasak getirmişti

Çin, geçtiğimiz günlerde finans kurumlarının ve ödeme sistemlerinin kripto para birimleri aracığılıyla hizmet sunmaksının yasaklandığına dikkat çekmişti.

Çin’deki Ulusal İnternet Finansman Birliği, Bankacılık Birliği, Ödeme ve Takas Platformu'nun konuya ilişkin ortak yazılı açıklamasında, "Son dönemde kripto para birimleri çok sert şekilde yükselirken ve düşerken, spekülatif kripto işlemleri artış gösterdi. Bu, insanların varlık güvenliklerini ihlal ediyor, ekonomik ve finansal düzeni ciddi şekilde aksatıyor" ifadelerine yer verildi. 

Bitcoin'de yaşanan değer kaybında, Şubat 2021'de 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın aldığını duyuran ve Mart itibarıyla Bitcoin ile yapılan ödemelere onay veren ABD’li otomotiv ve teknoloji şirketi Tesla'nın kurucusu ve üst yöneticisi Elon Musk'ın çevresel riskler sebebiyle araç satışlarının ödemelerinin Bitcoin ile yapılmasını askıya alması etkiledi.

Binance'de işlemler normale döndü!

Kripto paralarla ilgili merak edilenler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön