28 / 03 / 2024

ABD kripto para raporlama

ABD kripto para raporlama

ABD'de Hazine Bakanlığı tarafından yeni yayınlanan vergi uygulama tavsiyelerine ilişkin bir raporda, piyasa değeri 2 trilyon doları bulan kripto paraların endişeye neden olduğu vurgulandı. 

Kripto para piyasasının 2022-2023 yılı özeti...

Kripto para borsası FTX'in iflası 2022'de sarsılan kripto para piyasası, Fed'in sıkılaşma döngüsünün sonuna geldiğine dair beklentiler ve ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin onaylanacağı spekülasyonları ile bu sene hareketlendi. İşte haberin detayları...

Kripto para piyasasında neler oluyor? Son dakika gelişmeleri için hemen bakın!

ABD'de federal mahkeme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararını bozdu. Bu karar kripto para piyasasında doping etkisi yaptı.

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasaları, ABD merkez bankasından çıkacak faiz kararına odaklandı. FED geçen ay faiz oranını sabit tutma kararı almıştı.

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ABD'de 3 bin dolar daha ucuza satılıyor!

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın ABD pazarında, serbest piyasa fiyatından yaklaşık olarak 3 bin dolar daha ucuza satılıyor. İşte detaylar...

ABD kripto para borsası Coinbase'e dava açtı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kural ihlalleri nedeniyle  dava açtı.

Kripto para piyasası toparlandı! Bitcoin düşüş serisine son verdi!

Son zamanlarda risk iştahının düşük olduğu ve satışların ağır bastığı kripto para piyasası, Amerika’dan gelen haberle toparlanmaya başladı. 26.700 dolar seviyesindeki destek bölgesine tutunan Bitcoin, ABD’de borç tavanı krizinin çözüme kavuşmasıyla Senato’dan geçmesiyle yükselişe geçti.

ABD Kripto Borsası Bittrex iflas etti!

ABD Kripto para borsası Bittrex, iflas başvurusu yaptı. Verilen detaylara göre, Borsa, bir süredir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan bir soruşturma ile uğraşıyordu. Peki yatırımcılara  ne olacak?

Bir kripto para şirketi daha battı! Yatırımcılar tedirgin

Kripto varlık şirketi Genesis'in kredi birimi ABD'de iflas korumaya başvuruda bulundu. İşte kripto para dünyasını yakından ilgilendiren haberin detaylar...

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırım Rusya ve İran arasında yeni yatırım ve kazanç yolları sağlamaya sevk etti. Ticaret amaçlı kullanmak için altına dayalı kripto para üreteceği açıklandı.

24 saatte yarım milyar dolar çalındı! İşte kripto para krizinde son durum!

En büyük kripto para borsalarından FTX’te yaşanan likidite sorununun basına yansımasının ardından ABD'de iflasını açıklamıştı. Bunu duyan yatırımcıların ve kullanıcıların paralarını almak için mahkemeye başvurmasının üzerinden 24 saat bile geçmeden sistemden yarım milyar dolar çekildi.

Kripto parayı o devlet de tanıdı! İlk kez resmi ithalatta kripto para kullandılar, doların etkisini azaltabilecekler mi?

İran hükümeti ilk kez kripto para ile ithalat siparişi verdi. Bu hamle yıllardır süren ağır ABD ekonomik yaptırımlarından kaçışın bir yolu olabilir değerlendirmeleri yapılıyor.

İran kripto para ile ilk ithalatını gerçekleştirdi!

İran, kripto para ile 10 milyon dolar değerindeki ilk ithalat işlemini hayata geçirdi. Kripto para ile ticaret sayesinde ABD'nin yaptırımlarının aşılması amaçlanıyor.

ABD Hazine Bakanlığı kripto para birimi karıştırıcısı Tornado Cash’i yaptırım listesine aldı!

ABD Hazine Bakanlığı, kripto para karıştırma hizmeti veren ve kurulduğu tarihten bu yana toplamda 7 milyar doları aşkın kripto parayı aklamak amacıyla kullanılan Tornado Cash'i yaptırım listesine aldı.

ABD kripto para raporlama Haberi

ABD kripto para raporlama

ABD Hazine Bakanlığı tarafından kripto para piyasaları için dikkat çeken bir karar alındı. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; ABD Hazine Bakanlığı kripto yatırımcılarının dikkate alması gereken bir karar aldı, 10 bin doları geçen kripto para transferlerinin gelir idaresi alanında faaliyette bulunan İç Gelir Servisi IRS'ye rapor edilmesini şart koydu.

Hazine Bakanlığı tarafından yeni yayınlanan vergi uygulama tavsiyelerine ilişkin bir raporda piyasa değeri 2 trilyon doları bulan kripto paraların endişeye neden olduğu vurgulandı. 

'Yasa dışı faaliyetleri kolaylaştırıyor' vurgusu

Kripto para birimlerinde vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere genel anlamda yasa dışı faaliyetleri kolay hale getirerek önemli bir tespit problemi yarattığının altı çizilen  raporda, işletme gelirinin daha küçük bir kısmını meydana getirmesine rağmen kripto para işlemlerinin gelecek 10 senede öneminin artabileceğine...