19 / 04 / 2024

24 saatte yarım milyar dolar çalındı! İşte kripto para krizinde son durum!

24 saatte yarım milyar dolar çalındı! İşte kripto para krizinde son durum!

En büyük kripto para borsalarından FTX’te yaşanan likidite sorununun basına yansımasının ardından ABD'de iflasını açıklamıştı. Bunu duyan yatırımcıların ve kullanıcıların paralarını almak için mahkemeye başvurmasının üzerinden 24 saat bile geçmeden sistemden yarım milyar dolar çekildi.



Geçtiğimiz hafta yayımlanan bir haber ile mali tablosu sızdırılan kripto para borsası FTX’in sıkıntılı bir süreçte olduğu ortaya çıkmış ve gelişmeler kripto dünyasında adeta deprem etkisi yapmıştı.

Dört yıl içinde kripto para dünyasının en büyük isimlerinden biri haline gelen FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak istifasını açıklamıştı.

YAKLAŞIK YARIM MİLYAR DOLAR ÇALINDI

Bu gelişmelerin üzerinden 24 saat bile geçmeden FTX'in sisteminden yaklaşık yarım milyar dolar para çalındı.

3 GÜNDE 6 MİLYAR DOLAR ÇEKİLDİ

FTX'in likidite sorunu yaşaması, kripto para birimlerinde büyük çöküşe yol açmıştı. FTX'in finansal durumuna dair endişeler nedeniyle kripto para bordasından 3 günde 6 milyar dolar çekilmişti.

İFLAS AÇIKLAMASINA GİDEN SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

Geçtiğimiz hafta CoinDesk'te çıkan haberde Alameda Research'ün mali durumunun iyi olmadığı belirtildi. Bilanço tablosu, Alameda'nın varlıklarının önemli bir kısmının FTX'in kendi kripto para birimi olan FTT cinsinden olduğunu gösteriyordu. Kripto para piyasalarının genelinde aylardır devam eden düşüş düşünüldüğünde, yatırımcılar FTT'nin değerinde de ani düşüşler olma ihtimalini öngörüyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön