18 / 04 / 2024

Ülke şokta! 2,5 milyar dolar çalındı iddiası!

Ülke şokta! 2,5 milyar dolar çalındı iddiası!

Irak resmi ajansı INA'ya göre, Genel Vergi Dairesine ait banka mevduatı olan 2,5 milyar doların, bir devlet bankasından çalındığı iddia edildi. İşte detaylar…



Irak resmi ajansı INA'ya göre, ülkede Genel Vergi Dairesine ait banka mevduatı olan 2,5 milyar doların, bir devlet bankasından çalındığı iddia edildi.

Yapılan açıklamaya göre, Maliye Bakanlığı söz konusu meblağın devlet bankasından çalındığı iddialarına karşın inceleme başlatması için Şeffaflık Kurumuna resmi bir yazı gönderdi.

Şeffaflık Kurumundan konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı ve konu hakkında inceleme başlatıldığı ve meselenin yargıya taşındığı aktarıldı.

 Ülke şokta! 2,5 milyar dolar çalındı iddiası!

“YOLSUZLUKLA MÜCADELEDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Irak'ta yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Muhammed Şiya es-Sudani de tüm ülkeyi karıştıran konuyla ilgili açıklama yaptı.

Sudani, gerçekleştirdiği yazılı açıklamasında "Devlet kurumlarına amansızca sirayet eden yolsuzlukları önleme konusunda asla geri adım atmayacağız. Bu konuyu hükümet programımızın en başına koyduk. Vergi Dairesine ait mevduatların çalınması gibi Iraklıların paralarının gereksiz yere harcanmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Irak Meclisi Birinci Başkan Yardımcısı Muhsin Mendelavi de "kayıplara karışan 2,5 milyar dolar meselesinin kolay geçiştirilmeyeceğini" ifade ederek, Meclisin konuyla ilgili sert tutumunun olacağını vurguladı.


Geri Dön