20 / 04 / 2024

ABD'den gelen iyimser veri Fed'i yavaşlatacak mı? Fed yeni faiz kararını ne zaman açıklayacak?

ABD'den gelen iyimser veri Fed'i yavaşlatacak mı? Fed yeni faiz kararını ne zaman açıklayacak?

ABD'de enflasyon verisinin beklentilerin altında gelmesi, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımında yavaşlayacağı ve sıkı para politikasını gevşeteceği beklentilerini artırdı.



ABD'de enflasyon rakamı beklentinin altında geldi Fed'in yavaşlaması beklentileri arttı. Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. Eylül ayında yüzde 8,2 olan enflasyon yüzde 7,7'ye geriledi. ABD'de Tüfe yüzde 7.7 olarak açıklandı, beklenti yüzde 7.9 ile 8 arasındaydı. Çekirdek enflasyon ise yüzde 6.3 açıklandı, beklenti ise yüzde 6.5 idi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön