16 / 04 / 2024

Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine yapılacak spor tesis meclis gündeminde!

Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine yapılacak spor tesis meclis gündeminde!

İstanbul Zeytinburnu'ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine yapılacak spor tesisinin akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Emre konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre İstanbul Zeytinburnu'ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine yapılacak spor tesisinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Emre, sorularının Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, ''Temeli 1979 yılında atılan ve ismini aynı yıl katledilen merhum gazeteci Abdi İpekçi'den alan Abdi İpekçi Spor Salonu 1989'da yılında hizmete girdi. 12 bin 500 seyirci kapasiteli salon, o tarihten bu yana Türk takımlarının Avrupa sahnesinde çıktığı birçok kritik maçla birlikte, milli takımlarımızın da yüzlerce maçına kapılarını açarak basketbol severlerin hafızalarında unutulmaz bir yer aldı'' diye konuştu.

''İstanbul Zeytinburnu'nda yer alan, 50 yıla yakın süredir hizmet veren ve birçok unutulmaz etkinliğe sahne olan Abdi İpekçi Spor Salonu 2018 Mayıs ayında yıkıldı. Yıkılan alanda Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Basketbol Gelişim Merkezi adıyla yeni bir tesis inşa edileceği belirtildi'' diyen Emre, ''Beyandan öte gitmeyen bu projeye başlanmadı. Bu durum sporseverlerin, basketbol camiasının ve kamuoyunun bazı kuşkularına neden olup konuya açıklık getirilmesi zorunlu olmuştur'' açıklamasında bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'nin soruları:

1. Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine yapılacak tesisin yapımı hangi aşamadadır?

2. Yeni tesisleri yapacak firmalar belirlenmiş midir? Belirlendiyse hangi yöntemle belirlenmiştir? Ya da ne zaman belirlenecektir?

3. Tesisisin temel atma ve hizmete giriş tarihleri ne şekilde planlanmaktadır?

4. Yapılacak tesisin tahmini maliyeti ne kadardır? Bu rakam hangi kurumlardan karşılanacaktır?

5. Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine yapılacak tesisin adı yine Abdi İpekçi olacak mıdır?

6. Birçok etkinliğin ve müsabakanın yapıldığı Abdi İpekçi Spor salonunun yerine yeni tesisin başlanmadığı bu durumda mevcut tesislerin yıkımı neden aceleye getirilmiştir?

7. Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine sportif amaçlar dışında herhangi bir plan ya da proje söz konusu mudur?


Geri Dön