26 / 04 / 2024

ABD'li Sotheby's Realty Galata'da tarihi bina arıyor!

ABD'li Sotheby's Realty Galata'da tarihi bina arıyor!

ABD'li Sotheby's Realty, Rus, İngiliz ve Almanların ilgi gösterdiği İstanbul'da Beyoğlu, Galata ve tarihi yarımadayı takibe aldı..



 


Dünya müzayede devi Sotheby's'in gayrimenkul ayağı Sotheby's International Realty'nin Türkiye macerası bereketli başladı. Bir ayda 30 gayrimenkul sahibi şirketin portföyüne girmek için başvururken, Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen yabancılar da Sotheby's'in kapısını çalıyor. Gelecek bu bölgelerde İkinci ve üçüncü ofislerini Boğaz ve Beyoglu-Galata bölgesinde açmayı planladıklarını belirten Sotheby's Realty'i Türkiye'ye getiren Emin Hitay, İstanbul'da başta Boğaz'daki yalılar olmak üzere, tarihi yarımadaya odaklanacaklarını söylüyor. Hitay, 'Yabancıların gözü de bu bölgelerde. İstanbul'un geleceği Boğaz, Galata, Beyoğlu ve tarihi yarımadada parlayacak.

Kaderine terk edilen evler değerlenecek. Herkes buralardan ev sahibi olmak isteyecek' diyor. Hitay, şehir içinde az sayıda kalan arazilerden, tarihi binalara ve yalılara kadar İstanbul'un 'nesli tükenen' bölgelerinin hızla değerleneceğine dikkat çekiyor. Hitay, bu nedenle portföylerine daha çok bu bölgelerden gayrimenkul katmayı hedeflediklerini belirtiyor. İstanbul'da gerçekleştirilen gayrimenkul projelerinin yüzde 15'inin 'lüks' konseptte olduğunu belirten Hitay, bu konseptte metrekare fiyatlarının 5 bin dolardan başlayıp 25 bin dolara kadar çıktığını belirtiyor.

Hitay'a göre yurtdışından Ruslar, Kazaklar, Azeriler, İngilizler, Almanlar ve İtalyanlar son dönemde İstanbul'a büyük ilgi gösteriyor.

ilk yalı 100 milyon dolara alıcı bekliyor

Sotheby's Realty Türkiye'nin ilk gözağrısı Bodrum'daki Hebil Evleri. 2.8-3.2 milyon euro arasında değer biçilen özel tasarım evler sahiplerini bekliyor.  
Rumelihisarı'nda Baltalimanı-Hisar yolunda yer alan Zeki Paşa Yalısı da şirketin portföyünde yer alıyor. Yalıya 100 milyon değer biçiliyor. Portföyün bir diğer özel gayrimenkulu de Kemer Country'deki ilk malikanelerden biri. Sahipleri şehir içine taşınmaya karar verince satılığa çıkartılan 1.800 metrekarelik ev için 8 milyon dolar isteniyor.
Referans/Nuriye Doğru


 
 


Geri Dön