25 / 04 / 2024

ABD’li ünlü ekonomistten korkutan tahmin: ‘Piyasalar çökebilir’

ABD’li ünlü ekonomistten korkutan tahmin: ‘Piyasalar çökebilir’

ABD'li ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD'deki borç limitine yönelik tedirgin eden değerlendirmelerde bulundu. Roubini, borç limiti üzerinde tarafların anlaşamaması halinde piyasanın çökebileceğini söyledi.



Kriz kâhini ve ‘Doktor Kıyamet’ olarak da anılan Amerikalı ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD’de süren borç limiti krizine yönelik açıklamalar yaptı.

Roubini Macro Associates şirketinin CEO’su da olan uzman isim, Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen Katar Ekonomik Forumu’nun oturum aralarında Bloomberg’le yaptığı bir röportajda Amerika’nın borç tavanı açmazına ilişkin konuştu.

ABD’li ünlü ekonomistten korkutan tahmin: ‘Piyasalar çökebilir’

‘ANLAŞMA OLMAZSA PİYASA ÇÖKER’

2008 yılındaki finansal krizi öngördüğü için ‘kriz kâhini’ olarak anılan Amerikalı ünlü yatırımcı, borç tavanı üzerinde anlaşmaya varılamaması durumunun piyasaları vurabileceğini ve uzun vadede dolara olan güvenin hasar alabileceğini söyledi.

Roubini, borç tavanının artmasına yönelik anlaşmanın gerçekleşmeme ihtimalinin de mümkün olduğunun altını çizerek bunun olması halinde piyasanın çökeceğini belirtti. Roubini, “Son anda anlaşmaya varabilirler veya bir anlaşmaya varamamaları durumu da yaşanabilir. Bu olmazsa, piyasa çökecek” ifadelerini kullandı.

Uzman isim, daha önce Amerika’nın temerrüde düşmesinin önüne geçmek amacıyla yapılan görüşmelerin uzayabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

İşte detaylar...


Geri Dön