19 / 04 / 2024

Abdulkadir Akdeniz kimdir?

Abdulkadir Akdeniz kimdir?

Kayseri Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz kimdir? Abdulkadir Akdeniz, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Abdulkadir Akdeniz, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Abdulkadir Akdeniz...



Abdulkadir Akdeniz kimdir?

01.06.1955 yılında Yeşilhisar’da doğan Abdulkadir Akdeniz,  ilk ve orta öğrenimini Yeşilhisar’da tamamladı. Lise öğrenimini ise Kayseri lisesinde bitirdikten sonra  Ankara  Mimarlık Mühendislik Akademisi Makine Bölümünü kazandı.


baskan-makam-1Lisans öğrenimini yaparken Bağ-kur genel müdürlüğü, T.O.B.B ve T.P.A.O ve özel sektörde çalıştı. 1980 yılında evlilik sebebi ile Kayseri Y.S.E bölge müdürlüğünde işe başladı. Sırasıyla Atölye Şube Müdürlüğü, İşletme Şube Müdürlüğü, İkmal Şube Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Bölge Müdür Yardımcılığı ve Köy Hizmetleri Bölge Müdür Vekilliği yaptı.  2004 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Belediye Başkan Adayı olmak üzere görevinden istifa etti.


28 Mart 2004 yerel seçimlerinde %53.93 ile belediye başkanı seçilen Abdulkadir AKDENİZ 2004-2009 yılları arasında Yeşilhisar Belediye Başkanlığı görevini yaptı.


29 Mart 2009 tarihli yerel seçimlerde Kayseri İl Genel Meclis Üyeliği’ne seçilerek 5 yıl boyunca İl Genel Meclisinde hizmet verdi.


Uzun süre Amatör Spor Kulübü Yöneticiliği, Vakıf Başkanlığı, Dernek Yöneticiliği ve Dernek Başkanlığı yaptı.


Farklı konularda ilgili yurtdışı seyahatlerinde bulunan Abdulkadir AKDENİZ orta düzeyde Almanca Bilmektedir. 


30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde %45.6 oy oranıyla yeniden belediye başkanı seçilen AKDENİZ evli ve 4 çocuk babasıdır.


Kayseri'de 2015 yatırımlarının planlaması yapıldı!



Geri Dön