19 / 04 / 2024

Abdülkadir Aybakan: 100 konutluk bir projenin startını vereceğiz!

Abdülkadir Aybakan: 100 konutluk bir projenin startını vereceğiz!

Emekli olmasının ardından Mersin'deki yazlığına gelen Abdülkadir Aybakan, burada bir emlakçıda ilanını gördüğü kat karşılığı arsayı satın alarak inşaat sektörüne giriş yaptı



İstanbul'da 2005 yılında emeldi olmasının ardından Mersin'deki yazlığına gelen Abdülkadir Aybakan burada bir emlakçıda kat karşılığı arsayı görmesi ile inşaat sektörüne adım attı. 'Arsayı görmemin ardından notere gittim ve müteahhit oldum' diyen Aybakan, arsayı satın alarak hemen inşaata başladığını söyledi. çalışmalarını Burhan İnşaat adı altında sürdürdüğünü ifade eden Aybakan, 'İlk inşaatıma 2 daire parası ile başladım. Kısıtlı sermayem ile 12 kadı 24 daireli bir bina inşa ettim. İşe başlarken en büyük sermayem doğruluk, sevgi ve paylaşımdı. Müşterilerime verdiğim güvenle ilerlediğim yolda bugün yüda 120 konut inşa edecek seviyeye ulaştık. Halen devam eden 200 konutluk bir proje üzerinde çalışıyoruz. İnşaat sektörü açısından gümüş, altın karışımı bir yılı geride bıraktık. Ancak bu yılın altın yılı olacağını tahmin ediyorum' dedi.

Mersin'in her yıl biraz daha gelişeceği öngörüsü ile yatırımlarını bu kentle sınırlı tutacağına değinen Aybakan, 'Sahilde işyeri, mini bir çarşı ile lüks konudardan oluşacak bir proje üzerinde çalışıyoruz. 15 dönümlük bir arazi için görüşmelerimiz sürüyor. Anlaşmanın sağlanması halinde 100 konutluk bir projenin startını vereceğiz' diye konuştu.

'Hedefim istihdam sağlamak'

Daha çok kişiye istihdam sağlamak hedefiyle yola çıktığını ve herkese kaliteli konut sahibi yapma amacı güttüğünü vurgulayan Abdülkadir Aybakan, 'Ben de memur emeklisi olduğum için belirli bir gelir seviyesine sahip halkımızı iyi anlıyorum. Bu nedenle kaliteli ve uygun fiyatlı konutlar inşa ediyorum. Sektörde 5 yıldır oluşturduğum güven ortamı ile emeği ile geçinen kişilerin paralarım bina inşaat aşamasmdayken teslim alıp, ardından evsahibini yüzde 40 karlı duruma geçirerek evini teslim ediyorum. Ayrıca binalarımızda oldukça kaliteli malzemeler kullanıyorum ve bina tamamlandıktan sonra da kullanıcısına 5 yıl garanti veriyorum' şeklinde konuştu.

İnşaatlarında deprem yönetmeliğine büyük önem verdiklerini de vurgulayan Aybakan, 'Evleri yönetmelikte yer alan maddelerin yüzde 60 fazlasını yerine getirerek inşa ediyorum. Taşındıklarında ekstra harcama yapmamaları için müşterilerimiz ampulden güneş enerjisine, fırından ocağa, davlumbazdan bulaşık makinesine, mikro-dalga firma kadar her türlü eşyayı daireler içinde hazır buluyorlar. Dairelerde giyinme odasından kilere kadar ihtiyaç duyulabilecek her türlü konfor gözetiliyor. Yaptığım işten aslen bir öğretmen olarak insanları mutlu etmem ve çok sayıda kişiye istihdam sağlıyor olmam açısından mutluluk duyuyorum' diye konuştu.
Dünya/Derya EĞRİCAN GÜLEç


Geri Dön