19 / 04 / 2024

Abdulkadir Konukoğlu: Ekonomide durgunluk var diye yatırımları kısmadık!

Abdulkadir Konukoğlu: Ekonomide durgunluk var diye yatırımları kısmadık!

Konukoğlu, holdinglerinin lokomotif sektörü tekstilde de zaman zaman durgunluklar yaşandığına işaret ederek, ancak halihazırda ihracatta iyi olduklarını, iç piyasada ise durgunluğun sürdüğünü kaydetti.



SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, "Ekonomide durgunluk var diye yatırımları kısmadık. Eskiden bir çalışıyorsak şimdi 10 çalışacağız. Çünkü başka çaremiz yok. Türkiye'nin kurtulması için başka çare yok." dedi.


Konukoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinde son dönemde durgunluk yaşandığına işaret etti.


Ekonomideki durgunluğun üçüncü çeyrekten sonra düzelmeye başlayacağını tahmin ettiğini ifade eden Konukoğlu, "Referandum bitinceye kadar bu durgunluk devam eder. Bittikten sonra bu daha da hızlanır. Çünkü 2016'nın son çeyreğinde de durgunluk vardı, durgunluk devam ediyor. Doların bu kadar yükselmesinden dolayı bazı tereddütler yaşandı. Fakat bence önümüz açık. 2017'nin üçüncü çeyreğinde bu işler düzelmeye başlar ve taşlar yerine oturur diye düşünüyorum." diye konuştu.


İhracatın fena gitmediğini ancak daha iyi olabiliceğini vurgulayan Konukoğlu, özellikle turizmde yaşanan kayba dikkati çekti.


Konukoğlu, "Bazı kişiler Türkiye'ye gelmekten imtina ediyor. Biz bunların ayaklarına gidiyoruz ama geçecek bu. Dünyanın her tarafında bu gibi hadiseler olmuştur. Türkiye inşallah bunun hakkından gelecektir." değerledirmesinde bulundu.


'İç piyasada durgunluk sürüyor'


Dolardaki dalgalanmaya da değinen Konukoğlu, bu durumun sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde yaşandığının altını çizdi. Bunların ticaretin getirmiş olduğu riskler olduğuna işaret eden Konukoğlu, "Bu riskler zaman zaman yüksek gelir, zaman zaman eksik gelir. O bakımdan inşallah bunu da atlatacağız. Türkiye çok kriz atlattı, bu krizi de atlatır." diye konuştu.


Yatırımcılara ve vatandaşlara sabırlı olmalarını öneren Konukoğlu, bu gibi süreçlerin ancak daha çok çalışarak aşılabileceğini vurguladı. Konukoğlu, "Eskiden bir çalışıyorsak şimdi 10 çalışacağız. Çünkü başka çaremiz yok. Türkiye'nin kurtulması için başka çare yok." dedi.


SANKO olarak yatırımlara temkinli devam ettiklerini kaydeden Konukoğlu, ekonomide durgunluk var diye yatırımları kısmadıklarını bildirdi.


Konukoğlu, holdinglerinin lokomotif sektörü tekstilde de zaman zaman durgunluklar yaşandığına işaret ederek, ancak halihazırda ihracatta iyi olduklarını, iç piyasada ise durgunluğun sürdüğünü kaydetti.


Yatırımcılara verilen teşviklerin faydasının uzun vadede görülebileceğine değinen Konukoğlu, "Bugün teşvik çıktı, yarın yatırım olmaz, biraz zaman ister. Önünüze alacaksınız, programınızı yapacaksınız, birden bire olmaz. Zaman ister." değerlendirmesini yaptı.


Referandum kararını açıkladı


Anayasa değişikliğiyle ilgili referandumda sonucun "Evet" çıkacağı düşüncesinde olduğunu dile getiren Konukoğlu, sözlerini şöyle bitirdi:


"Sorduklarında oyumu 'Evet' diye kullanacağımı söylüyorum. Bütün dostlara ve arkadaşlara da oylarını 'Evet' diye kullanmalarını söylüyorum. Çünkü çok partili sistemler de doğrudur ama koalisyon olan ülkeler daima geri gitmiştir. Bundan önce hep gördük, koalisyon hükümetinin bir bakanına söylüyorsunuz o diyor ki, 'Bizim parti razı ama öbür parti razı olmuyor.' Ona gidiyorsunuz 'Biz razıyız ama diğeri razı olmuyor.' diyorlar. Böyle olunca iş yürümüyor. Her zaman için hükümet hangisi olursa olsun, kuvvetli bir hükümet olduğu zaman o ülke daha çabuk kalkınır. O bakımdan ben referanduma 'evet' diyeceğim."


Dünya


Geri Dön