27 / 04 / 2024

Haluk Hasanoğlu: Yatırımlar kuzeye kayıyor!

Haluk Hasanoğlu: Yatırımlar kuzeye kayıyor!

2018'de çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan HASANOĞLU inşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu sektörle ilgili olarak "Yatırımların kuzeye kaymaya başladığını görüyoruz" dedi.



 

HASANOĞLU inşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu, hayata geçirdikleri projeleri ve hedeflerini anlattı. “İstanbul Büyük Şehir Merter Belediye Sarayı, İGDAŞ Yeşilköy Hizmet Binası, IGDAŞ Kartal Hizmet Binası, Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Spor Kompleksi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Yurt Binası gibi çok önemli kamu projelerini hayata geçirdik. Ayrıca Aydın Üniversitesi Florya Diş Hekimliği Fakültesi’nin inşası dahil olmak üzere üniversitenin birçok inşaat projesinde yine bizim imzamız var” diyen Haluk Hasanoğlu, özel konut projeleri hakkında da bilgi verdi. Hasanoğlu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Özel konut projelerimiz arasında  Kiptaş  Aydos Kanada Evleri, Kiptaş Aydos Türk Evleri, BANU EVLERİ Bahçeşehir, BANU EVLERİ Ispartakule 1 yer alıyor. Şu an devam eden projelerimiz, BANU EVLERİ Ispartakule 2 ve BANU EVLERİ Ispartakule 3, şimdiye kadar hayata geçirdiğimiz diğer projelerde olduğu gibi yatırımcısına yüksek kâr vaat ediyor. İstanbul durmadan genişliyor, bu durum aynı zamanda şehrin merkezden uzaklaşıp dış bölgelere doğru genişlemesine ortam hazırlıyor. Yatırımların kuzeye kaymaya başladığını görüyoruz. Kanal İstanbul, 3. Köprü, 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu ve iki yeni şehir projesi de İstanbul’un merkezi bölgelerine uzak noktalara konumlandırılması sürecini hızlandırdı. Bu lokasyonların yakınlarında yer alan bölgelerin ulaşımlarının çok daha kolaylaşacak olması sebebiyle bölgeler daha da değerlenecek. Biz de bu öngörüyle BANU EVLERİ projelerimizi hayata geçirdik. Buralardaki gayrimenkullerin metrekare fiyatlarında önümüzdeki yıllarda yüksek artışlar olacak.”

 

Çalışmalar sürüyor

 

2017’nin verimli geçtiğini ve bu yıl, tüm hedeflerin üzerinde bir başarı yakaladıklarını ifade eden Haluk Hasanoğlu, şöyle devam etti: “Bu sene pazarlama faaliyetlerimizi hızlandırdık. 2018'de de çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. 2018’de Bahçeşehir’de bir marka haline gelen BANU EVLERİ projelerimize bir yenisini daha ekleyeceğiz. Ayrıca Suudi Arabistan’ın önemli ailelerinden ve gayrimenkul yatırımcılarından olan AL-ASİRİ Grup’un Türkiye’deki temsilcisiyle yakın zamanda iş birliği yaptık. Bu iş birliği kapsamında hayata geçirilecek ilk proje ise; şirketimizin Bahçekent’te bulunan arsa yatırımı üzerinde gerçekleştirilecek. 2018 yılında da geleceğin teknolojilerini, estetik ve fonksiyonellik ile birleştirerek kalite ve güvenin ön planda olduğu yapılar inşa etmek hedefiyle yatırımlarımıza devam edeceğiz.’’

 

Forbes Dergisi'nin ekinde yer alan habere göre; Hasanoğlu inşaat, 1993 yılında Mustafa Hasanoğlu tarafından kuruldu. Hasanoğlu inşaat; gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olarak alt yapı Haluk Hasanoğlu projeleri, konut, ofis, üniversite, hastane ve kamu binaları inşa etme ve geliştirme alanlarında çalışıyor. Şirket, Türkiye’ye değer katan büyük projelerinin yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Mustafa Hasanoğlu Vakfı ile yürütülen eğitim, çevre, kültür, sanat ve sağlık çalışmalarına da destek oluyor. 


Geri Dön