28 / 03 / 2024

İstanbul'da yatırımlar kuzeye kayıyor!

İstanbul'da yatırımlar kuzeye kayıyor!

Türkiye genelinde konut satışları 2017 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu. Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu TÜİK verilerini değerlendirdi.



GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN İSTİKRARLI BÜYÜME ŞART


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Ağustos ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2017 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu. Yenilikçi projeleriyle inşaat sektöründe adından sıkça söz ettiren Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu TÜİK verilerini değerlendirdi.


Türkiye genelinde konut satışları 2017 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu. İstanbul yüzde 15,6 pay ve 18 bin 696'lık satışla konut satışında ilk sırada yer alan il oldu. İstanbul’u, yüzde 10,5 pay ve 12 bin 630 konut satışıyla Ankara, yüzde 5,7 pay ve 6 bin 838 konut satışıyla  İzmir  izledi.


TÜİK verilerini değerlendiren Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu, “İnşaat sektöründeki 25 yıllık deneyimimize dayanarak konut satışlarının artmasının önümüzdeki aylarda satışların yükseleceğinin habercisi olduğunu söyleyebiliriz. İnşaat sektöründe istikrarlı bir yükseliş söz konusu, bu yükselişe biz de sektördeki profesyoneller olarak yaptığımız ve yapacağımız kampanyalarla destek olmaya devam edeceğiz. Güçlü bir Türkiye için sadece inşaat sektörünün değil diğer sektörlerinde istikrarlı bir büyüme içinde olması gerekiyor” diye konuştu.


Yatırımlar kuzeye kayıyor

İstanbul’un sürekli artan nüfusunu taşıyabilmek için durmadan büyüdüğünün altını çizen Hasanoğlu, “İstanbul durmadan genişliyor, bu durum aynı zamanda şehrin merkezden uzaklaşıp dış bölgelere doğru genişlemesine ortam hazırlıyor. Kanal İstanbul, 3. Köprü, 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu ve iki yeni şehir projesi de İstanbul'un merkezi bölgelerine uzak noktalara konumlandırılması sürecini hızlandırdı. Bu lokasyonların yakınlarında yer alan bölgelerin ulaşımlarının çok daha kolaylaşacak olması sebebiyle bölgelerin daha da değerleneceğini ön görüyoruz. Buralardaki gayrimenkullerin metrekare fiyatlarında önümüzdeki yıllarda yüksek artışlar olacak. Yatırımcıların bu değişkenleri dikkate alarak yatırım yapmalarını öneriyorum” dedi.




Geri Dön